Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 18

Opoziciniai socialdemokratai aptars infliacijos valdymo priemones, konfliktą Seime

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) šeštadienį per tarybos posėdį Šventojoje planuoja aptarti infliacijos valdymo priemones, susiklosčiusią konfliktinę situaciją parlamente valdantiesiems ir opozicijai antrą savaitę posėdžiaujant atskirai.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė

Socialdemokratų lyderė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė tikisi, kad „sveikas protas iš abiejų pusių nugalės“, tačiau tam, anot jos, reikia, kad valdantieji imtųsi svarstyti opozicijos antiinfliacinius pasiūlymus.

„Iš tikrųjų reikia grįžti (į salę), dirbti, bet reikia įsigilinti ir į siūlymus ir aš labai tikiuosi ir labai raginu, kad tai būtų įvertinta ir pateikimo stadiją praeitų, ir žiūrėtume, kokios galėtų būti pataisos, kokie įsigaliojimo terminai“, – penktadienį interviu Žinių radijui sakė V.Blinkevičiūtė.

LSDP taryba šeštadienį taip pat planuoja patvirtinti kreipimąsi į šalies vadovus dėl viešųjų paslaugų, kaltindami centro-dešiniųjų Vyriausybę jas skurdinant.

Konfliktas tarp Seimo valdančiųjų ir opozicijos Seime praėjusią savaitę kilo svarstant interpeliaciją žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui, kai abi pusės pasinaudodamos procedūromis bandė įvykių eigą pasukti norima linkme.

Opozicijai pasipiktinus valdančiųjų sušaukti nenumatytu posėdžiu, mažumos atstovai paliko Seimo salę ir nuo praėjusio trečiadienio posėdžiuose nedalyvauja, išskyrus registraciją ir darbotvarkės tvirtinimą, kurią vieną kartą opozicijai turint laikiną balsų persvarą pavyko atmesti.

Konfliktui spręsti Seime buvo sudaryta dialogo grupė, kurioje opozicija pateikė savo siūlymus infliacijos pasekmėms žmonėms mažinti. Pataisose numatytos pridėtinės vertės mokesčio lengvatos, didesnis neapmokestinamųjų pajamų dydis, mažesni akcizai kurui ir didesnės pensijos.

Opozicinė socialdemokratų partija yra didžiausia šalies partija su maždaug 14,7 tūkst. narių. Socialdemokratai Seime turi 12 narių frakciją.

Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad rinkimuose šiuo metu socialdemokratai būtų pirmi su maždaug 15 proc. rinkėjų balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius