Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 10

Orai.lt: Lietuvą nubalins sniegas – pavojų kels lijundra ir plikledis

Rytų Europos anticiklono vakarinį pakraštį vis labiau juosia besiformuojantys debesų masyvai, telkiasi kritulių zonos. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį sniegas jau nubalins visą Lietuvą, o rytą ir dieną, orui šylant, jau sulauksime šlapdribos ir nedidelio lietaus.
Žiema aplankė Lietuvą: sniegas toliau džiugina gyventojus
Žiema aplankė Lietuvą: sniegas toliau džiugina gyventojus / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Ketvirtadienio naktį truputį pasnigo Vidurio bei Šiaurės Lietuvoje. Didesnę dienos dalį šalyje gausesnių kritulių nenumatoma. Rytinėje šalies pusėje pragiedrės. Tačiau popiete vėl visą Lietuvą aptrauks pamažu tankėjantis debesų sluoksnis. O vakare pietinius rajonus jau pasieks iš pietų atslenkantis gausesnis sniegas.

Per visą dieną pūs pietryčių, rytų, vidutinio stiprumo vėjas. Temperatūra įdienojus daug kur svyruos apie 2-3 laipsnius šalčio, šiaurės rytiniame šalies pakraštyje bus dar bent laipsniu šalčiau, o pajūryje bei pamaryje apie 1 laipsnį šalčio. Vakare temperatūra jau neturėtų kristi žemyn.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lengva sniego paklotė apdengė Neries regioninį parką
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lengva sniego paklotė apdengė Neries regioninį parką

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį sniegas jau nubalins visą Lietuvą, o rytą ir dieną, orui šylant, jau sulauksime šlapdribos ir nedidelio lietaus. Keičiantis kritulių fazei eismui pavojų kels išplitusi lijundra, plikledis. Temperatūra naktį numatoma nuo 1 iki 4 laipsnių šalčio, dieną pakils iki 0-2, o šalies pietuose kai kur iki 3 laipsnių šilumos. Nors orai ir keisis, tačiau vėjas išliks nepakitęs, toliau stiprokai pūs iš pietryčių.

Savaitgalį orai vėl truputį šaltės, ypač rytinėje šalies pusėje, protarpiais praslinks krituliai, neslūgs lijundros ar plikledžio pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius