Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 23

„Vieningą Vilnių“ įkūręs Visvaldas Matijošaitis tikina, kad sostinė jo nedomina

Rinkimus Kaune su asociacija „Vieningas Kaunas“ laimėjęs Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis yra įkūręs ir organizacijas „Vieninga Lietuva“ bei „Vieningas Vilnius“. Ar gali būti, kad vienas populiariausių Lietuvos politikų pateiks staigmeną kovoje dėl valdžios Vilniuje? V.Matijošaitis skuba nuraminti – sostinė nei jam, nei jo komandai nėra įdomi.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savivaldos rinkimai įvyks kitų metų vasario pabaigoje-kovo pradžioje. Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) savarankiškais politinės kampanijos dalyviais partijos ar rinkimų komitetai turės užsiregistruoti vėliausiai iki antros gruodžio pusės, tad tik tada galutinai paaiškės, kas dalyvaus rinkimuose.

Asociacijos „Vieninga Lietuva“ ir „Vieningas Vilnius“ buvo įkurtos dar 2010 metų rugpjūtį. Abiejų organizacijų steigėjai – „Vieningas Kaunas“, V.Matijošaitis ir Aida Radauskaitė, kuri dabar yra visuomeninė mero patarėja.

„Ne, nieko nežadame šiuo klausimu“, – 15min sakė „Vieningo Kauno“ vadovas Andrius Palionis.

Jis patvirtino, kad asociacijos buvo įkurtos ne su mintimi jas plėtoti, o tik tam, kad niekas tokių pat neįkurtų ir nesinaudotų panašiu į „Vieningas Kaunas“ vardu.

„Labai seniai buvo įregistruoti keli pavadinimai. Nuo to laiko ten daugiau nieko ir nedaryta. Planų neturim šiuo klausimu“, – patikino organizacijos direktorius.

„Nei aš, nei komandos nariai neturime nei ambicijos, nei tikslo dalyvauti Vilniaus miesto klausimų sprendime. Esu kaunietis, todėl man aktualiausia yra Kauno miestas ir jo augimas“, – komentarą per savo atstovą spaudai 15min pateikė V.Matijošaitis.

2011 metais buvo įkurta ir organizacija „Vieninga Plungė“, kuriai praėjusiuose rinkimuose gal ir nesisekė taip gerai kaip „Vieningam Kaunui“, bet ji iki šiol veikia ir gausina savo gretas.

Liberalai gali nustebinti

Rinkimų komitetais prieš savivaldos rinkimus dar gali nustebinti Liberalų sąjūdžio nariai.

Trečiadienį šios partijos valdyba galutinai nusprendė, kad savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose dalyvaus kaip partija ir atskirų rinkimų komitetų nekurti.

„Buvo diskusijų tarp partijos narių, valdybos narių – tai yra normalus procesas, svarstėme ir kalbėjomės, kokį kelią būtų tikslingiausia pasirinkti. Nusprendėme visose savivaldybėse kelti partijos kandidatus į merus ir miestų tarybų narius“, – pranešime cituojamas partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Tačiau liberalų viršūnėje nuomonės dėl to išsiskiria. Vilniaus meras, buvęs partijos pirmininkas Remigijus Šimašius prieš savo vasaros atostogas išplatintame laiške atvirai leido suprasti netikintis, kad liberalai turi ateitį savo dabartine forma.

Be to, žibalo į ugnį įpylė pranešimas apie naujai kuriamą asociaciją „Lietuvos liberalai“, kurios įkūrėja pristatoma nieko su politika bendro neturinti mergina Paula Marcinkevičiūtė, o tikrieji iniciatoriai kol kas nerodo veidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius