Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 27

Paaukoti pinigų koronaviruso pasekmių mažinimo fondui galima ir telefonu

Nuo šiol skirti lėšas COVID-19 pasekmių mažinimo fondui galima ne tik el. pavedimu, bet ir skambinant trumpaisiais numeriais. Norint pervesti du eurus, reikia paskambinti trumpuoju numeriu 1845, penkis eurus – 1846, dešimt eurų – 1847. Apie tai praneša Finansų ministerija.
Vaiko pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dabar kiekvienas galime prisidėti prie pagalbos nukentėjusiems kur kas paprasčiau – tereikia paskambinti trumpaisiais numeriais ir paaukoti 2, 5 ar 10 eurų. Suvienijome jėgas su aktyviausiomis ir didžiausiomis šalies nevyriausybinėmis organizacijomis, kad fondo teikiama pagalba būtų skiriama tiems, kuriems jos labiausiai reikia“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Maltos ordino pagalbos tarnybos prezidentas Bronius Einars, Lietuvos Caritas tarybos pirmininkas Arūnas Kučikas, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė ir „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius padės fondui dar operatyviau gauti informaciją, ko labiausiai reikia nukentėjusiems ir tikslingiau ir greičiau skirstyti fondo paramą.

„Raudonojo Kryžiaus nepailstantys savanoriai ir organizacija dės visas pastangas padėti pažeidžiamiausiems žmonėms ir padaryti maksimaliai viską, kad kuo mažiau mūsų šalies gyventojų užsikrėstų šiuo virusu. Tikimės, kad šio fondo dėka sustiprės mūsų visų pajėgumai ir galimybės tą padaryti“, – sako Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

„Šiuo metu mūsų nedidelei šaliai yra gyvybiškai svarbu vienyti valdžios ir visuomenės pajėgas. Caritas veikla apima įvairių socialinių paslaugų teikimą ir bendruomenių savipagalbos skatinimą, todėl manome galį prisidėti prie to, kad fondo lėšomis teikiama pagalba pasiektų silpniausias ir ne visuomet viešojoje erdvėje matomas visuomenės grupes“, – sako Lietuvos Caritas tarybos pirmininkas Arūnas Kučikas.

V.Šapokos įsteigtu COVID-19 pasekmių mažinimo fondu rūpinasi Prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujama žymių šalies medikų, mokslininkų ir verslo atstovų komanda. Už suaukotas lėšas jau nupirkta 50 tūkst. vienkartinių pirštinių, beveik 5000 vnt. respiratorių, 1000 l dezinfekcinio skysčio. Artimiausiu metu ketinama įsigyti plaučių ventiliavimo aparatų bei skirti lėšų projektui, kurio metu bus atliekama COVID-19 baltymų reagentų sintezė, siekiant sukurti įrankius šio viruso sukeliamos infekcinės ligos diagnostikai ir prevencijai.

„Maltiečiai konsultuos valdybą dėl grėsmių pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms, teiks praktines rekomendacijas bei aktyviai prisidės švelninant pandemijos socialinį poveikį asmenims, patiriantiems skurdą ir socialinę atskirtį“, – teigia Maltos ordino pagalbos tarnybos prezidentas B.Einars.

„Esame didžiausias labdaros ir paramos fondas Lietuvoje – kasmet išdaliname daugiau nei 8000 tonų maisto, ištiesdami pagalbos ranką daugiau nei 130 000 žmonių mūsų šalyje. Tikiuosi ne tik dalintis patirtimi, bet ir konkrečia veikla padėti įveikti pandemiją ir jos pasekmes pažeidžiamiausiems visuomenės nariams – vienišiems tėvams, senoliams, neįgaliesiems, gausioms šeimoms“, – antrina „Maisto banko“ direktorius Simono Gurevičiaus.

Fondui lėšas gali pervesti (o nuo šiol – ir paaukoti skambučiais) tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys – smulkios ir stambios įmonės, tarptautinės korporacijos. Šiuo metu fonde yra 441 tūkst. eurų.

COVID-19 pasekmių mažinimo fondas:

Gavėjas: Lietuvos Respublikos finansų ministerija

Sąsk. nr.: LT 56 1010 0000 0853 2407 (Lietuvos bankas)

Papildoma informacija:

Finansų ministerijai yra suteiktas paramos gavėjo statusas

Juridinio asmens kodas: 288601650
SWIFT kodas: LIABLT2XXXX

Trumpieji numeriai aukojimui (skambinant iš visų operatorių):

  • 1845 – 2 eur
  • 1846 – 5 eur
  • 1847 – 10 eur

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius