Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 08

Pabradės migrantų stovykloje kaupiasi įniršis: žmonės viskuo nepatenkinti, pareigūnų nelaiko draugais

Pabradės migrantų stovykloje kaupiasi pyktis: pirmadienį Užsieniečių registracijos centre (URC) jau ne pirmą kartą kilo neramumai. Pareigūnams teko naudoti specialiąsias priemones. Čia dienas leidžiantys migrantai jaučiasi kaip kalėjime ir negaili kritikos Lietuvai – netenkina medicinos paslaugos, maistas esą toks, kad visi užmiega alkani, o pareigūnai esą dažnai elgiasi nežmoniškai. Tačiau URC Tyrimo skyriaus viršininkas Tomas Čepulkovskis tokius skundus griežtai neigia. Tačiau jis pripažįsta, kad migrantai viskuo nepatenkinti, nes daugumos prieglobsčio prašymai atmesti. Tuo metu savanoriai, bandantys praskaidrinti migrantų dienas įvairiomis veiklomis, pripažįsta dažnai girdintys dalį šių nusiskundimų.
Pirmadienio neramumai Pabradėje
Pirmadienio neramumai Pabradėje

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje gyvena 677 migrantai. Centre yra pastatytas konteinerių miestelis.

Pirmadienį centre virė aistros: Užsieniečių registracijos centre Pabradėje – neramumai, panaudotos specialiosios priemonės.

Pasakoja gelbėjęs savo gyvybę

15min atsiųstame liudijime iš Pabradės migrantų stovyklos pažeriama visa virtinė priekaištų pareigūnams ir medikams. Į redakciją kreipęsis vyriškis pirmiausiai atsiprašo nelegaliai kirtęs mūsų šalies sieną, tačiau, jo teigimu, kitos išeities jam nebuvo.

„Buvau persekiojamas savo šalyje prieš dvejus metus, kai bandžiau gauti įprastą vizą. Visi mano bandymai buvo nesėkmingi, todėl pasirinkau netradicinius kelius prieš savo valią – tiesiog gelbėjau savo gyvybę“, – rašo vyras.

Šią vasarą jis atvyko į Lietuvą, kai nepaprastoji padėtis dar nebuvo paskelbta. Pasakotojo, kuris nenurodė nei savo vardo, nei iš kokios šalies atvyko, teigimu, jis galėjo pasprukti iš stovyklos, tačiau pasiliko, nenorėdamas pažeisti įstatymų. Vis dėlto paskelbus nepaprastąją padėtį, jo manymu, stovykloje stojo bene karo būvis. „Visur – kareiviai ir šunys“, – apibūdina jis.

Netenkina (ne)teikiamos medicinos paslaugos

Migranto visiškai netenkina stovykloje teikiamos medicinos paslaugos. Jo pasakojimu, du kartus per savaitę ateina gydytojas, kuris konsultuoja žodžiu, bet esą nesuteikia negaluojantiems reikalingų vaistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius