Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 21

Padėti „vyšnią ant torto“ nori ne visi: „valstiečiai“ ir socdemai sako, kad J.Džiugelio žaidime nedalyvaus

Seime ketinama pradėti darbą prie politinių partijų nacionalinio susitarimo demografijos problemoms spręsti. Dvi opozicinės parlamento frakcijos – „valstiečių“ ir socialdemokratų – atsisakė deleguoti savo atstovus į darbo grupę. Jos veiklą koordinuojantis Seimo narys Justas Džiugelis piktinasi kolegomis, o šie atšauna, kad dokumentų jau yra pakankamai, be to, įžvelgia ir kolegos norą būti ryškesniam prieš rinkimus.
Justas Džiugelis, Rasa Budbergytė ir Aurelijus Veryga
Justas Džiugelis, Rasa Budbergytė ir Aurelijus Veryga / BNS nuotr.

Birželio viduryje Seimo priimtoje rezoliucijoje dėl mūsų šalies demografijos politikos ateities, parlamentas įsipareigojo iki spalio parengti Lietuvos politinių partijų nacionalinį susitarimą dėl demografijos problemų, kuriame būtų numatytas priemonių planas ir jo įgyvendinimo finansavimas.

Be visų kitų dalykų, ko imamasi svarstant demografinius iššūkius, susitarimui parengti buriamas formatas, pasak Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininko konservatoriaus J.Džiugelio, turėtų būti „kaip vyšnia ant torto“.

Alfredo Pliadžio nuotr. /Valstybės diena
Alfredo Pliadžio nuotr. /Valstybės diena

„Padedant rimtus, solidžius pamatus, išdiskutuotus su visomis politinėmis jėgomis, kad demografija nebūtų užmarštyje, kad visgi tai taptų prioritetine tema visoms politinėms partijoms“, – komentavo jis.

Didžiausios Seimo opozicinės frakcijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) – seniūnės pavaduotojas Aurelijus Veryga akcentavo, kad dar 2018 metais Seime buvo priimta tam skirta strategija su priemonėmis, kurios niekas neatšaukė.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnės pavaduotojos Rasos Budbergytės nuomone, nacionalinis susitarimas – ne burtų lazdelė, kuria mostelėjus bus išspręstos per dešimtmečius susikaupusios problemos.

Mano, kad elgiasi nesolidžiai

J.Džiugelis sakė, kad kreipėsi į parlamentines partijas prašydamas iki liepos vidurio deleguoti atstovus į darbo grupę, rengsiančią nacionalinį susitarimą dėl demografijos problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius