Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18

Pagal surenkamą labdarą galima spręsti apie ekonominę situaciją – padėtis gerėja?

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacija teigia, kad prekybos centruose stovintys konteineriai, skirti labdarai, užsipildo per savaitę. Pagal dovanojamus drabužius galima spręsti, kad gyvenimas Lietuvoje šiek tiek gerėja. Tiesa, kartais labdarai atiduodami ir supeliję aprėdai, tinkami tik išmetimui.
Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacija Klaipėdoje praėjusiais metais išdalino beveik 10 tūkst. kg drabužių.
Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacija Klaipėdoje praėjusiais metais išdalino beveik 10 tūkst. kg drabužių. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

TV3 žinios informuoja, kad organizacija Raudonasis Kryžius sulaukia įvairiausios paramos. Darbuotojai teigia, kad yra dėkingi už bet kokią pagalbą, tačiau kartais į akis dovanotojams nepasakoma tiesa.

Tarp dovanotų drabužių pasitaiko tokių, kad juos belieka tik į šiukšliadėžę mesti: sutepti dažais, supeliję, skylėti, dvokiantys. Tokie drabužiai priimami, tačiau iškart atidedami į atskirą dėžę. Žmonėms tokie nepakliūna.

Niekam tikę drabučiai kartais panaudojami vietoje grindų skuduro. Sagos ir veikiantys užtrauktukai surenkami – pravers. Nemažai vilkėjimui netinkamų drabužių virsta skiautėmis, iš kurių siuvami skiautiniai, kuriami kitokie rankdarbiai.

Darbuotojai nežiūri, ar drabužis madingas. Išėjusius iš mados paprastai mielai paima vyresnio amžiaus žmonės. Kartais tokie drabužiai puikiai tinka teminiams vakarėliams.

Pagal tai, kokie drabužiai ir batai yra atiduodami labdarai, galima spęsti apie ekonominę situaciją Lietuvoje. Darbuotojai pastebi, kad situacija gerėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius