Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 26

Pajūryje to dar nebuvo: Karklėje savavališkai įrengtas nudistų pliažas

Pajūryje dar neregėtas įžūlumo aktas: kažkas savavališkai įkasė ženklą ir dar Google žemėlapiuose pažymėjo apie neva atsiradusį nudistų paplūdimį. Pajūrio regioninio parko darbuotojai įsitikinę, kad tokie veiksmai yra iš anksto apgalvotas ir organizuotas procesas.
Pajūrio regioninio parko darbuotojams teko iš smėlio kasti nelegaliai pastatytą ženklą.
Pajūrio regioninio parko darbuotojams teko iš smėlio kasti nelegaliai pastatytą ženklą. / Pajūrio regioninio parko nuotr.

Pajūrio regioninio parko vadovas Darius Nicius pasakojo, kad kažkas tikslingai Plazės rezervate, kur lankymasis apskritai ribojamas, savavališkai pastatė ženklą. Šis labai panašūs į tuos, kokiais Klaipėdos mieste ženklinamos paplūdimių zonos.

Nudistų pliažas – skelbia naujasis ženklas, įkastas Plazės gamtinio rezervato zonoje, kur rekreacinė veikla apskritai uždrausta.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr./Karklė
Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr./Karklė

„Šiame 4 kilometrų ruože rekreacinė veikla apskritai draudžiama. Galima tik praeiti, kai žygiuojama, pavyzdžiui, į Palangą“, – teigė D.Nicius.

Pajūrio regioninio parko darbuotojai mano, kad kažkas tikslingai siekia čia pliažo nudistams. Išsiaiškino, kad netgi įkurta grupė feisbuke – „Karklės nudistai“. Manoma, kad ir ženklą jie tikslingai gamino tokį, kad jis primintų kitus ženklus, stovinčius Klaipėdoje.

Netrukus paaiškėjo, kad ir Google žemėlapiuose ši vieta jau įvardyta kaip nudistų pliažas. D.Nicius svarstė, kad žmonės, nežinodami, kad iš tiesų čia rezervatas, gali būti suklaidinti ir būti nubausti piniginėmis baudomis.

123rf.com nuotr./Nudistų paplūdimyje
123rf.com nuotr./Nudistų paplūdimyje

Už rezervato režimo pažeidimą ANK (administracinių nusižengimų kodekso 305 str.) yra numatyta atsakomybė nuo 30 iki 150 eurų.

Pajūrio regioninio parko darbuotojai žadėjo šią vasarą organizuoti specialius reidus būtent dėl rezervato režimo užtikrinimo.

Klaipėdos miesto ribose yra du paplūdimiai nudistams: Giruliuose ir Smiltynėje

„Praeinantys pajūriu ir patiriantys „mobingą“ iš bet kokių nuogalių iškarto gali pranešti policijai apie viešosios tvarkos pažeidimą. Aišku, neteisėtas ženklas pašalintas“, – pranešė parko administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius