-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 11

Ilgas ir karštas savaitgalis poilsiautojus veda į Palangą: vietų apsistoti beveik nebeliko

Penktadienio dieną Palangoje dar ramu. Kavinės pustuštės, eismo srautas nedidelis, o J.Basanavičiaus gatve praeiti galima lengvai. Tačiau jau netrukus situacija pasikeis – kadangi savaitgalį pranešami geri orai, o antradienį Žolinė, daug poilsiautojų, pasiėmę laisvą pirmadienį, net keturioms dienoms sugužės į Palangą.
Palangos palūdimys
Palangos palūdimys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak Palangos turizmo sektoriaus atstovų, apgyvendinimo vietų užimtumas Palangoje jau dabar viršija 90 proc., todėl poilsiautojai perspėjami neieškoti gyvenamosios vietos paskutinę minutę, jau atvykus į Palangą.

Vietų viešbučiuose beveik nebeliko

Viešbučių užimtumas Palangoje savaitgaliui šiuo metu siekia apie 90–95 proc., sako Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė. Koks užimtumas pas privačius kambarių nuomotojus, ji sakė tiksliai pasakyti negalinti, bet mananti, kad labai panašus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Palangos poilsiautojų paplūdimio stilius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Palangos poilsiautojų paplūdimio stilius

„Paskutiniai kambariai parduodami, paskutinės vietos. Tikrai didelis srautas. Kai kurie viešbučiai ilgajam savaitgaliui jau netgi negalėjo pasiūlyti vietų, nes vasaros sezonas yra įsibėgėjęs, ir iš anksčiau gyvena žmonės. Paklausa yra didelė, apgyvendinti ir rasti vietų sudėtinga“, – 15min sakė I.Valaitienė.

Tarp likusių neužimtų vietų, pasak I.Valaitienės, vis dėlto vis dar galima rasti ir prabangių apartamentų, ir biudžetinių pasiūlymų. O nerandantiems, kur gyventi, ji siūlė skambinti arba į Turizmo informacijos centrą, arba į pačius viešbučius, nes šie, net jei yra užimti, tarpusavyje dalijasi informacija.

„Tačiau žmonėms, kurie vyksta į Palangą, jokiu būdu nesiūlome tik atvykus čia imtis ieškoti vietos gyventi.

Žmonėms, kurie vyksta į Palangą, jokiu būdu nesiūlome tik atvykus čia imtis ieškoti vietos gyventi.

Prieš išvykstant siūlome skambinti, teirautis. Yra žinoma, valdoma informacija, kur yra laisvų vietų, ir arba Turizmo informacijos centras, arba patys viešbučiai nukreips ten, kur laisva. Jei jau nukreipti nepavyks, tada klausiame kliento biudžeto ir pagal jo lūkesčius nukreipiame į privatų sektorių. Siūlome teirautis, tikrai padedame ieškoti vietos ir, kur gyventi, suras visi“, – sako I.Valaitienė.

Viešbučių kambarių kainos, pasak I.Valaitienės, palyginti su 2016 m., išliko tokios pačios. O patiekalų kainos restoranuose augo 5–7 proc. dėl pakilusių žaliavų kainų.

Para 3 žvaigždučių viešbutyje Palangoje dviviečiame kambaryje, pasak I.Valaitienės, kainuoja apie 90–110 eurų. Į šią sumą įeina ir pusryčiai, kitos paslaugos. Papildoma vieta viešbučio kambaryje kainuos apie 18–20 eurų, mažamečiams vaikams daugeliu atvejų ji bus nemokama.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kainos Basanavičiaus gatvėje Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kainos Basanavičiaus gatvėje Palangoje

Dar vienas variantas vykstantiems į Palangą savaitgaliui – apsistoti stovyklavietėje. Pasak stovyklavietės administracijos, vietų čia tikrai bus.

Stovyklavietėje vieta palapinei kainuoja 5–6 eurus parai, vieta automobiliui – 4 eurus parai, suaugusiojo mokestis yra 4 eurai parai, o vaiko – 2 eurai parai. Vieta kemperiui ar autokaravanui kainuos 10–12 eurų parai.

Turistai – ir iš Lietuvos, ir iš užsienio

Palangos turizmo informacijos centro vadybininkas Mindaugas Surblys taip pat sako, kad ilgajam savaitgaliui rimtai ruošiasi visas miestas.

„Savaitgalį tikimės sulaukti labai daug žmonių. Tai šio vasaros sezono paskutinis ilgasis savaitgalis. Tikimės sulaukti nemažai turistų iš Lietuvos ir užsienio šalių“, – 15min sakė M.Surblys.

Kaip ir I.Valaitienė, M.Surblys patarė suskubti ir vietų ieškotis iš anksto.

„Džiaugiamės, kad viešbučiai taiko lanksčią kainų sistemą. Artėjant įvairioms šventėms ar ilgiesiems savaitgaliams, jie parengia įvairius pasiūlymus, į kuriuos įeina apsilankymai SPA centruose, sūkurinėse voniose, saunose ir kitos pramogos“, – sakė M.Surblys.

Informacijos apie mieste vykstančius renginius M.Surblys patarė ieškoti Palangos turizmo informacijos centro svetainėje. Taip pat jis atkreipė dėmesį, kad visą rugsėjo mėnesį antradieniais Palangos turizmo centras organizuoja nemokamas ekskursijas po Palangą lietuvių ir rusų kalbomis.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Naujasis Palangos dviračių takas
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Naujasis Palangos dviračių takas

Atvykusius poilsiautojus turėtų džiuginti saulė

Į Palangą žmones traukia ne tik laisvos dienos: meteorologai savaitgalį Palangoje žada gerą orą. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ypač šiltas nusimato šeštadienis, kai termometro stulpelis kils iki 25 laipsnių, o visą dieną turėtų šviesti saulė. Tiesa, vakare gali nugriaudėti ir perkūnija.

Kitomis dienomis prognozuojama maksimali temperatūra mažesnė: 18–19 laipsnių. Tačiau šiek tiek debesuota bus tik sekmadienį – ir pirmadienį, ir antradienį turėtų šviesti saulė.

Naktys taip pat bus šiltos. Naktį iš penktadienio į šeštadienį net šalčiausiu metu termometro stulpelis nekris žemiau 19 laipsnių, kitomis naktimis prognozuojama žemiausia 14–17 laipsnių temperatūra.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulė Palangoje poilsiautojus išginė į miestą
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulė Palangoje poilsiautojus išginė į miestą

Veiklos bus ne tik prie jūros, bet ir mieste

Vis dėlto jei temperatūros stulpelis kris, nenorintys visos dienos praleisti prie jūros ir ieškantys kultūrinės veiklos poilsiautojai irgi ras ką veikti.

Jie turės galimybę užsukti į Palangos kurorto muziejuje vykstančią „Paplūdimio mados“ parodą, Palangos viešojoje bibliotekoje vykstančią parodą „Vilko vaikai“, Palangos vaikų parke vykstančią nuotraukų parodą „Gimę su genijaus žyme“, Mariaus Jonučio medinių paveikslų parodą, Beno Staškausko šiuolaikinės juvelyrikos parodą, menininko Algio Kriščiūno darbų parodą „Pop Art“.

Ramiai užsukti ir paskaityti laikraštį ar knygą galima Lietuvos nacionalinės bibliotekos vasaros skaitykloje, lankytojų lauks ir Botanikos parkas bei Gintaro muziejus.

Veiks ir „Naglio“ kino teatras. Kaip visada, įvairių pramogų siūlo ir J.Basanavičiaus gatvė. 9D kinas, minigolfas, nuotraukos su gyvūnais, asmeniniai magnetukai ir karikatūros – tiek gatvės menininkai, tiek stacionarios čia įsikūrusios vietos pasiruošusios pritraukti klientus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kainos Basanavičiaus gatvėje Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kainos Basanavičiaus gatvėje Palangoje

Gatvės maisto pasirinkimas čia irgi didelis. Kepta vištiena, burbuliniai vafliai, vokiškos dešrelės, mėsainiai, karšti sumuštiniai, rūkyta žuvis ir taip toliau – esama pasirinkimo patiems įvairiausiems skoniams. Tiesa, kai kuriose vietose gali tekti pastovėti eilėse.

Laukia aktyvus naktinis gyvenimas

Prie jūros ar mieste praleidę dieną ir vakare ar naktį Palangoje linksmintis norintys poilsiautojai ras ką veikti. Ypač aktyviai ilgajam savaitgaliui ruošiasi Palangos barai, ketinantys į pajūrį suplūsiantiems poilsiautojams siūlyti vakarėlių ir renginių.

Pavyzdžiui, kultūros bare „Kablys“ sekmadienį koncertuos buvusių „Foje“ narių suburtas projektas „Kiti kambariai“, šeštadienį – „Šventinis bankuchenas“, pirmadienį – MC Messiah.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinis Bankuchenas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinis Bankuchenas

Pasak „Kablio“ programų vadovo Tomo Eidukevičiaus, žinomų vardų ieškota neatsitiktinai – ne pirmus metus vasarą Palangoje veikiančiai vietai Žolinė yra tarsi sezono pabaigos šventė.

„Ruošiamės priimti daugiau svečių ir dirbsime didesniu pajėgumu nei įprastai. Pasikvietėme daugiau aptarnaujančio personalo bei technikų komandą, kuri ruošia aplinką koncertams. Žinome, kad savaitgalį suplūs daug žmonių, ir esame tam pasiruošę“, – sakė T.Eidukevičius.

Panašiai kalba ir ant Rąžės upės kranto įsikūrusio baro „Rąžė“ vadovas Albertas Martinaitis. Šiame bare penktadienį koncertuos „Solo Ansamblis“, kitomis ilgojo savaitgalio naktimis plokšteles suks žinomi DJ'ai.

„Kai savaitgalis – keturios dienos, kiekvienas Palangos baras ruošiasi itin stipriai. Ruošiamės ir mes, nuo vakar jau vyksta koncertai.Taikomės pagal publiką, norime suteikti savo klientams kuo geresnę kokybę, kad jiems būtų jauku. Žmonių pertekliaus nebijome – manau, kad šį savaitgalį visos vietos norės pritraukti kuo daugiau žmonių“, – 15min sakė A.Martinaitis.

„Rąžės“ vadovas taip pat sakė, kad savaitgalį bare dirbs daugiau pagalbinių darbuotojų, kurie nurinkinės stalus ir kitais būdais palaikys tvarką, kad padavėjai galėtų kuo daugiau laiko skirti klientams. Naujų padavėjų ar virtuvės darbuotojų baras specialiai savaitgaliui nesamdo, tačiau visą vasarą dirbę padavėjai dirbs „maksimaliomis pajėgomis“.

Tiek „Kablys“, tiek „Rąžė“ savaitgalį ketina dirbti iki paskutinio kliento, iki pat ryto.

Taip pat Palangoje savaitgalį koncertuos Domantas Razauskas, Kąstytis Kerbedis, Česlovas Gabalis ir „Pelenai“, Inga Valinskienė, Arina, Alina Orlova. Penktadienį vakare vyks šokio spektaklis „Karmen“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius