Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 20

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas: išrašome ir 100 eurų baudas

Antradienį Palangos gelbėtojai iš kopų ištraukė girtą poilsiautoją. Gelbėtojų tarnybos vadovo Jono Pirožniko teigimu, alkoholį vartojančių žmonių paplūdimyje mažėja, o per pastaruosius penkerius metus žmonės tapo kultūringesni, dažniau praneša apie pažeidimus. Tačiau vis dar pasitaiko tokių, kurie pyksta, kai jų poilsį trukdo drausmintojai.
Jonas Pirožnikas
Jonas Pirožnikas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kopose girtavusiam vyrui buvo išrašyta 104 eurų bauda. Tačiau poilsiautojas nenurimo ir vėl grįžo prie jūros – gelbėtojai vėl jį sulaikė. Nors, anot J.Pirožniko, paplūdimyje draudžiama kurti laužus, kepti šašlykus, statyti palapines, nakvoti ir maudytis, kai iškelta raudona vėliava, tačiau kai kas mano, kad už alkoholinių gėrimų vartojimą niekas nebaus. Tačiau tai netiesa.

Poilsiautojai nepaiso ženklų

Tiesa, Palangos gelbėtojų vadovas pripažįsta, kad žmonių elgesys labai pasikeitė.

„Tikrai gerėja, ir greičiau, nei buvo anksčiau“, – 15min sakė jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gelbėtojų darbas Palangos paplūdimyje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gelbėtojų darbas Palangos paplūdimyje

Tiesa, dar vis pasitaiko tokių, kurie pasirenka, kaip sako J.Pirožnikas, ignoruoti ženklus arba jų nepaisyti.

„Prie paplūdimio yra ženklų dėl šunų vedžiojimo, bet, aišku, žmonės stengiasi jų nepamatyti arba iš tiesų nemato, bet aš tuo netikiu. Jeigu ateini pagrindiniu taku, tai visur jie sudėti“, – aiškino jis.

Vaikai paliekami prie jūros vieni

Dar viena Palangos gelbėtojams opi problema – vaikai be suaugusiųjų priežiūros. J.Pirožnikas abejoja, ar artimiausiu metu kas nors pasikeis – tėvai paplūdimyje tiek atsipalaiduoja, kad vaikams leidžia daryti ką nori ir eiti kur nori.

„Randi vaiką paplūdimyje, o mama kopose, iškelta raudona vėliava. Tas vaikas pribėga, aišku, jis neina maudytis, bet užtenka jam nukristi ir banga gali įtraukti. Ir kai nuvedi vaiką pas tėvus, tai šie pasirodo labai pikti, vos ne kimba į atlapus – kodėl kišiesi, čia mano vaikas. Tuomet tenka įsivelti į diskusiją, nuraminti, paaiškinti, kas gali atsitikti“, – kalbėjo Palangos gelbėtojų vadovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gelbėtojų darbas Palangos paplūdimyje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gelbėtojų darbas Palangos paplūdimyje

Be to, nors vis daugiau poilsiautojų supranta savo teises ir pareigas bei jų laikosi, vis tiek atsiranda tokių, kuriems viskas nė motais. Tačiau J.Pirožnikas ramina – gelbėtojai tikrai nebūna nusiteikę agresyviai, tiesiog stengiasi atlikti savo darbą ir užkirsti kelią galimai nelaimei.

„Gelbėtojus instruktuoju, kad niekada nerodytų agresijos, suprantame, kad yra atostogos. Jei truputį išgėręs, bet adekvatus ir normaliai bendraujantis, tai patariam šiandien nesimaudyti. Vieni supranta ir atsiprašo, kiti pradeda aiškinti. Visokių žmonių yra. Yra tikrai tolerantiškų, tokių, kuriems pasakai ir jie iškart supranta, kad negalima“, – 15min sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius