Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 01

Palangos gėlynų prižiūrėtojai: „Kasmet būna sausra, bet kad taip anksti – retai“

„Taip, kasmet būna sausra, bet kad tokia ir taip anksti, retai“, – sako savivaldybės įmonės „Palangos komunalinis ūkis“ Kapinių priežiūros ir miesto apželdinimo vyr.vadybininkė Gražina Kuleševičienė. Nuo gegužės pradžios miestas skendi gėlėse, kurių čia buvo susodinta apie 80 tūkstančių sodinukų. Dėl kaitros kasdien išlaistoma dešimtys statinių vandens ir vis tikimasi lietaus.
Kurortą puošiantys gėlynai.
Kurortą puošiantys gėlynai. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Palangos meras Š.Vaitkus įsitikinęs – gėlės yra kurorto puošmena, tad šiemet jų pasodintas įspūdingas kiekis ir 80 tūkstančių, anot mero, ne riba.

„Gėlės yra grožis. Reikia ir naujų sprendimų. Siunčiame darbuotojus į parodas, kad žiūrėtų, kokios kompozicijos gali būti gėlių, siekiame pažangos apželdinime, reikia naujumo, modernumo.

Plečiame gėlynus – piramides, jų kiekį Palangoje, atsirado ir Šventojoje. Yra didelis dėmesys prie daugiabučių, gėlių kompozicijos specialiuose vazonuose, kad žmonės jaustų, kad viskas ne tik svečiams centrinėje dalyje, kad visur būtų priežiūra“, – kalbėjo Š.Vaitkus.

Laisto kasdien

Tiesa, prižiūrėti tokį didelį kiekį gėlių nemenkas iššūkis, ypač kai jau kurį laiką vyrauja kaitra. Dėl jos, anot G.Kuleševičienės, anksčiau, nei įprasta, jau ėmė žydėti liepos, nors žiedus kraudavo liepos antroje pusėje. Vienu metu ėmė žydėti alyvos, kaštonai, ievos.

„Jau žinote, ne tas žodis, kaip pavargę, negaili dangus mūsų. Kasdien laisto trys autopriemonės ir tai tik gyvybę gėlių palaikom. Kasdien trys ekipažai dirba – anksti ryte medelius, gėles laisto, vakare atrodo, kad nelieta. Viešpatie, kokia kaitra. Gal sulauksim lietaus. Laistom ir šeštadieniais, ir sekmadieniais, jau tris savaites taip, gegužę nepalijo nė centimetro, tik asfaltą nuplovė“, – sakė G.Kuleševičienė.

Laistyti kurortą puošiančių gėlių kasdien vyksta du traktoriai ir mašina. Vyrai, anot moters, darbo gale būna leisgyviai, mat laistyti ima nuo 5 ryto. Stengiamasi užbaigti kuo greičiau, mat laukia ir kiti darbai – švaros palaikymas mieste, paplūdimiuose.

„Daug bačkų išpilsto. Žiūrint koks gėlynas, būna visą bačką į vieną gėlyną supila, geria žemė baisiausiai“, – kalbėjo moteris.

Pasodino tūkstančius gėlių

Pasak G.Kuleševičienės, gegužę skubėta pasodinti gėles, tūkstančiai jų į žemę susodinta per dvi su puse savaites.

„Niekad taip greit nesusodinome, tačiau buvo aptrauktos plėvele, negalėjo būti patalpoje, skubinomės baisiausiai, nes taip karšta. Gėles vežė iš Šalčininkų, kokybiškos, tačiau reikia, kad ir dangus padėtų. Aišku, baisu, kad ir liūčių nebūtų po šių karščių, gali dar daugiau bėdų pridaryti, pažiūrėkite, kas pasaulyje vyksta“, – sakė moteris.

Kurortą papuošė ledinukės, begonijos, svyrančios gėlės. Augalai susodinti į piramides, didžiulius gėlių vazonus, metalinius medžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius