Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 05

Palangos kurhauzą mūšio lauku pavertę kultūros sunkiasvoriai taikytis nežada

Naujųjų sutiktuvės Palangoje, kuomet santykius kumščiais aiškinosi Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius ir Kultūros centro vadovas Žilvinas Kažys, peraugo kone į rezonansinę bylą. Jos aplinkybių nesiryžta narplioti nei kurorto savivaldybės teisininkai, nei Palangos policijos komisariato pareigūnai. Ikiteisminis tyrimas permestas uostamiesčio teisėsaugininkams. Byla perduota Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams, ant kurių stalo gula didelį rezonansą visuomenėje sulaukusių nusikaltimų medžiagos.
Vygantas Rėkašius ir Žilvinas Kažys
Vygantas Rekašius ir Žilvinas Kažys / J.Vanagės nuotr.

Muštynės prieš pat Naujųjų metų puotą

Likus kelioms valandoms iki Naujųjų sutiktuvių Palangos kultūros židinys – kurhauzas – tapo kovos arena. Joje neįsitekę kurorto kultūrinio gyvenimo sunkiasvoriai pašiurpino čia koncertuoti atvykusius atlikėjus. Kurhauzo administratore dirbanti V.Rekašiaus žmona Diana Rekašienė privalėjo suderinti atlikėjų – Donato Montvydo ir smuikininko Martyno Švėgždos von Bekkerio repeticijų laiką. Paaiškėjus, kad abu atlikėjai repetuoti pakviesti tuo pačiu metu, įsiplieskė konfliktas.

Be to, administratorė nesutiko atlikėjams kitą dieną kurhauze surengti papildomo koncerto. V.Rekašius neneigia apsistumdęs su Ž.Kažiu, kuris, esą, užsipuolė garsiems atlikėjams neįtikusią jo žmoną.

Taikytis nežada

Įtarimų nesunkiu sveikatos sutrikdymu sulaukęs V.Rekašius sako po Naujųjų sutiktuvių nebendravęs su Ž.Kažiu ir nebandęs susitaikyti.

„Nematau pagrindo iš policijos atsiimti savo pareiškimo. Mano siekis, kad policija išsiaiškintų aplinkybes, kuomet užsipulta buvo mano žmona. Aš visada esu linkęs taikiai spręsti konfliktus, bet šioje situacijoje iš Ž.Kažio pusės nėra jokios iniciatyvos – tik puolimas“, – šventinės dienos incidentą prisimindamas pasakojo V.Rekašius.

Kitas incidento dalyvis jau kurį laiką į telefono skambučius neatsiliepia. Jo vadovaujamo Palangos kultūros centro darbuotojai patikino, kad direktorius turi nedarbingumo pažymą ir po Naujųjų sutiktuvių darbe nebuvo pasirodęs. Po muštynių kurhauze vyras skundėsi, kad labai suprastėjo sveikata – sustreikavo klausa, ir regėjimas. Kuriam laikui Ž.Kažys dėl smegenų sukrėtimo buvo paguldytas į ligoninę.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Publikai atsivėrė Palangos kurhauzas
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Publikai atsivėrė Palangos kurhauzas

Tyrimą mėto lyg karštą bulvę

Po incidento abu jo dalyviai suskubo kreiptis į policiją, kad ši išsiaiškintų, kuris iš jų teisus, o kuris  – ne. Tačiau narstyti dviejų naujamečio konflikto aplinkybių kurorto policija nesiryžo. Prokuratūra tenkino Palangos tyrėjų prašymą bylos medžiagą perleisti Klaipėdos teisėsaugininkams.

Kurorto policija sudvejojo galinti objektyviai ištirti incidentą, tad bylos medžiagą perdavė Klaipėdos teisėsaugininkams. 

„Abu asmenys yra puikiai žinomi Palangos visuomenei. Kad atliekant tyrimą būtų išvengta bet kokio šališkumo, Palangos tyrėjų medžiaga buvo perduota Klaipėdos pareigūnams. Tyrimą perėmė Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba“, – lakoniškai apie tyrimo eigą pasakojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vadovas Mindaugas Petrusevičius.

Kurorto policija sudvejojo, kad objektyviai ištirti bylą gali sutrukdyti faktas, jog Ž.Kažio tėvas prieš kelerius metus vadovavo Palangos policijos komisariatui.

Palangos savivaldybės juridinis skyrius taip pat atsikratė atsakomybės ištirti kurorto kultūrininkų konfliktą. Juridinio skyriaus vedėjui Petrui Kaminskui buvo pavesta atlikti tarnybinį patikrinimą.

„Mes viską, ką žinome, perdavėme policijai. Tarnybinis patikrinimas yra sustabdytas, kol bus gautos ikiteisminio tyrimo išvados“, – pasakojo P. Kaminskas.

Savivaldybėje pradėtas tarnybinis patikrinimas iš pat pradžių strigo. Į muštynių istoriją V.Rekašius įsipainiojo ne darbo metu. Naujųjų sutiktuvėms valdininkas buvo išėjęs atostogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius