Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 04

Palangos poilsiautojas suabejojo gelbėtojų skuba: „Jų signalas virkdo vaikus“

Į 15min kreipėsi Palangoje atostogaujantis Egidijus, kuris neliko patenkintas gelbėtojų tarnybos elgesiu pliaže. Iškelti raudonos vėliavos skubėję paplūdimio darbuotojai, anot jo, važiavo net per patiestus rankšluosčius, be reikalo naudojo garso signalus, kurie gąsdino vaikus. Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas paaiškino, kodėl taip elgiamasi, ir atsiprašė už nepatogumus.
Gelbėtojai Palangos paplūdimyje
Gelbėtojai Palangos paplūdimyje / Stop kadras

„Šeštadienio rytą Palangos gelbėjimo tarnybos automobilis aštraus garso signalais pakėlė visus pliažo lankytojus ant kojų, mat bandė privažiuoti prie reikiamos vietos „per žmonių galvas“. Kol senoliai aikčiojo ir griebėsi už širdžių, o vaikai krūpčiojo ir verkšleno iš išgąsčio, bandžiau pasakyti „gelbėtojams“, kad pasirinktas būdas privažiuoti prie jūros nėra pats tinkamiausias. Į tai buvo atsakyta agresyviu „tai pasitrauk!“ ir tolimesne serija pypsenimo.

Kol senoliai aikčiojo ir griebėsi už širdžių, o vaikai krūpčiojo ir verkšleno iš išgąsčio.

Teko visiems patraukti savo daiktus iš lyg visagaliais besielgiančiųjų kelio, mat vaizdas buvo, kad ims ir pervažiuos per kojas. Tiesa, ir pervažiavo, tik ne per kojas, o per senolio pasitiestą rankšluostį“, – teigė Egidijus.

Dar didesnį šoką, anot jo, sukėlė tai, kad gelbėtojai važiavo ne skęstančiojo gelbėti, o pakrantėje iškelti raudoną vėliavą, kas, be abejonės, yra svarbu, tačiau nepateisina agresyvaus elgesio.

VIDEO: Gelbėtojai laviruoja pliaže tarp poilsiautojų

„Gaila, kad filmukas kiek pavėluotas, ir rodo jau daugiau „civilizuotą“ gelbėtojų važiavimą begrįžtant į stotį. Tiesa, ir tuomet pasipiktinimo jų veiksmais ir elgsena pliaže netrūko. Kyla klausimas, ar normalu, kad poilsiaujantys vaikai išsigąsta agresyviai signalizuojančių ir rėkiančių vyrukų gelbėjimo mašinoje? Kokiame amžiuje yra Palangos gelbėtojų tarnybos išsivystymo lygis ir organizaciniai gebėjimai, kad būtent tokiu būdu braunasi prie jūros iškabinti vėliavas?“, – retorinius klausimus bėrė poilsiautojas.

Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas paaiškino, kad šeštadienį apie 11 valandą nuspręsta iškelti vėliavą, nes jūra pasidarė itin nerami, ėmė „traukti“ žmones, tad prasidėjo skendimai.

„Vieni dirbome krante, traukėme žmones, kėlėme vėliavas ir per garsiakalbius kvietėme toli nuplaukusius. Dirbome kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei policijos pareigūnais. Vieni mes nevažinėjame. Garsinius signalus privalėjome naudoti, nes kitaip žmonės, kurie yra vandeny, per jūros ošimą negirdi. Reikėjo kuo greičiau prikviesti žmones arčiau kranto.

Labai atsiprašau, jei koks gelbėtojas užvažiavo ant rankšluosčio. Buvo labai daug žmonių pliaže ir daug skendimų. Sunku privažiuoti, o šitą darbą mes privalome atlikti. Jei pilna žmonių, kaip pasiekti tašką B iš taško A? Važiuoja, kur gali, laviruoja“, – patikino gelbėtojų vadas.

Anot jo, penktadienį skendo šeši žmonės, iš kurių du atsidūrė reanimacijoje – plėvesuojant mėlynai vėliavai skendusi 84-erių metų senolė bei apie 150 kg sveriantis pusamžis vyras. Šeštadienį tarp Palangos ir Šventosios jūra pasiglemžė 14 metų paauglio gyvybę. Jo kūnas dar nesurastas.

„Senolę penktadienį ištraukėme jau be gyvybės ženklų. Pavyko atgaivinti. Šeštadienį sužinojau, kad moteris atsigavo“, – teigė J.Pirožnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius