Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 01 16

Palemono keramikos gamyklos vadovas teigia, kad patalpos, kuriose kilo gaisras – išnuomotos

Dėl naktį iš sekmadienio į pirmadienį AB „Palemono keramikos gamykla“ patalpose Kaune kilusio gaisro pasisakė ir bendrovės generalinis direktorius Marius Vaivada. Anot jo, ugnis įsiplieskė kitai įmonei išnuomotose patalpose.
„Palemono keramika“
„Palemono keramika“ / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma bendrovės išplatintame pranešime spaudai, sausio 16 dieną apie 1 valandą nakties „Palemono keramikos gamyklos“ teritorijoje esančiose bendrovei „Ramdega“ išnuomotose patalpose kilo gaisras. Jo metu užsidegė ir apdegė dalis nuomininkui priklausančių įrengimų bei gamybinių žaliavų.

Atvykę ugniagesiai gaisrą užgesino per porą valandų, institucijos pradėjo tyrimą įvykio priežastims ir aplinkybėms nustatyti.

Patalpas, kaip tikino „Palemono keramikos gamyklos“ generalinis direktorius M.Vaivada, „Ramdega“ yra išsinuomojusi mokslinei eksperimentinei tyrimų ir gamybinei (ūkinei) veiklai.

Pagal sutartį, nuomininkas gali pradėti vykdyti sutartyje numatytą veiklą tik tuomet, jei turi visus jo vykdomai veiklai reikalingus leidimus, taip pat įsipareigoja griežtai laikytis patalpų ir inžinerinių tinklų eksploatavimo, sanitarijos bei vidaus tvarkos taisyklių.

Nuomininkas taip pat yra atsakingas už priešgaisrinių, darbų saugos ir elektros – saugos, aplinkosaugos reikalavimų ir taisyklių laikymąsi išsinuomotose patalpose ir aikštelėse.

„Mes, kaip patalpų nuomotojas, teikiame pagalbą „Ramdegai“ likviduojant gaisro padarinius patalpose ir aplink esančioje teritorijoje. Įvertinę aplinkybes, spręsime ir dėl tolimesnio bendradarbiavimo su šiuo nuomininku klausimą“, – patikino M.Vaivaida.

15min primena, kad apie Pamario gatvėje Kaune kilusį gaisrą buvo pranešta sekmadienio naktį, po 1 valandos, – atvira liepsna pastato viduje ir lauke degė apie 100 kvadratinių metrų dydžio atliekų krūva.

Gelžbetoninio pastato viduje esančioje patalpoje degė sandėliuojamos statinės su panaudotu aliejumi. Gaisras iš pastato vidaus persimetė į lauką, kur šalia sienos 4 metrų aukščio krūvoje buvo sandėliuojamos automobilių detalių atliekos (poroloninės automobilių sėdynių dalys).

Taip pat užsidegė plastikinės statinės su viduje esančiomis įvairiomis dažų ir aerozolinių buteliukų atliekomis, jos degdamos sproginėjo.

Pirmadienio rytą Aplinkos apsaugos departamentas pranešė, kad bus atliekamas tyrimas dėl aplinkai padarytos žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius