TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 28

Pamaryje – gerkles graužiantis degėsių kvapas, nors niekas nedegė

Pamario – Šilutės, Rusnės – gyventojai šiomis savaitėmis teigia jaučiantys specifinį degėsių kvapą. Tuo metu ugniagesiai tikina, kad aplinkui jokių didesnių gaisrų nebuvo ir žvilgsnis krypsta į Kaliningrado sritį.
Šilutė
Šilutė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Prieš dvi savaites 15min rašė apie sklandantį nemalonų kvapą Kuršių nerijoje. Žmonės teigė, kad jis itin stiprus buvo prie jūros.

Ir Neringos meras Darius Jasaitis pasidalino prielaida, kad dega durpynai Kaliningrado srityje ir pasisukęs vėjas vis atneša kvapą.
Šiomis dienomis stipresnis kvapas jaučiamas Šilutėje. Jis buvo paaštrėjęs šeštadienį ir antradienį. Vis dėlto, šilutiškiai, gyvenantys visai greta Traksėdžių durpyno, teigė, kad justas kvapas – ne degančių durpių.

„Jis toks specifinis, lyg degtų kokia ar plastmasė, ar kokios lentos dažytos, ar dar kas... Tikrai ne durpės. Bet tas kvapas buvo toks, kad graužė gerklę. Naktį, net ir dieną, teko langus užsidaryti, toks jis įkyrus buvo“, – pasakojo šilutiškė Jurgita.

Traksėdžių prielaida visai netinka, nes kai dega durpynas – visa Šilutė būna smalkėse. Be to, ten niekas ir nedegė ir kvapas kitoks.

Paaiškėjo, kad specifinį kvapą jautė ir patys savivaldybės darbuotojai. Jie taip pat juto degėsių kvapą, užsidarinėjo langus.

Šilutės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Darius Endzelis erzinantį kvapą pajuto šeštadienį.

Vyras dar pagalvojo, kad koks gyventojas gal šiukšles degina. Tačiau apėjęs visą kvartalą – nieko įtartino nepastebėjo. Anot jo, pastarąsias dvi savaites aplink Šilutę ir Rusnę jokių didesnių gaisrų nebūta. Kelissyk degė žolė, bet gaisrai neišplito ir buvo greit lokalizuoti.

„Traksėdžių prielaida visai netinka, nes kai dega durpynas – visa Šilutė būna smalkėse. Be to, ten niekas ir nedegė ir kvapas kitoks. Manome, kad tikrai kvapą atpučia nuo Kaliningrado. Tačiau, kas ten dega, sunku pasakyti. Tokių žinių neturime“, – kalbėjo D.Endzelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius