Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 20

Panevėžiečiai masiškai graibstė nemokamai dalijamas eglišakes

Jau dešimtą kartą prieš didžiąsias metų šventes Panevėžio miškų urėdija surengė tradicinę akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Renginio metu urėdijos darbuotojai miestelėnams nemokamai dalijo eglių ir pušų šakas.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Antradienį Laisvės aikštėje žmonės būriuotis pradėjo likui beveik valandai iki renginio pradžios.

Netrukus čia išsirikiavo panašaus dydžio eilė, kokią buvo galima išvysti per „Lidl“ atidarymą Panevėžyje. Dauguma gyventojų tikino, kad pasiimti už dyką dalijamų eglišakių čia ateina jau keletą metų iš eilės.

Esu pensininkė, todėl eglutę pirkti man brangu.

„Esu pensininkė, todėl eglutę pirkti man brangu. Užtenka man ir šakos. Pasikabinu namuose, papuošiu, kvepia ir nereikia net eglutės. Tik kad visi čia stumdosi prie tų šakų.

Tik dabar eilėje visi gražiai stovi. Paskui visi lenda, griūna, nori gražesnės šakos. Kokią pasiseks gauti, tokia bus gerai“, – sakė panevėžietė Nijolė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Pirmiausia į Laisvės aikštę atvyko mikroautbusas su pušų šakomis, o už kelių minučių čia pasirodė ir traktorius su eglišakių pilna priekaba.

Žmonės masiškai puolė prie nemokamai dalijamų šakų ir nevengė pasistumdyti ar net apsižodžiuoti. Tuo metu šakas daliję Panevėžio miškų urėdijos darbuotojai tikino, kad eglišakių tikrai užteks visiems norintiems.

VIDEO: Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ Panevėžyje

Kai kurie gyventojai tenkinosi viena ar dviem šakomis, bet buvo ir tokių, kurie eglišakes graibstė glėbiais.

Vieną šaką pakabinsiu laiptinėje, dar dvi savo bute.

Viena tokių buvo panevėžietė Valerija, kuri šakomis žadėjo aprūpinti ne tik savo namus, bet ir kaimynus.

„Vieną šaką pakabinsiu laiptinėje, dar dvi savo bute. Ir kaimynei paėmiau dar vieną. Ji sunkiai vaikšto, bet sakė, kad irgi norėtų. Tai pasiėmiau keturias šakas. Dabar reikės kažkaip saugiai namo jas parsinešti“, – teigė kone penkiolika minučių galimybės gauti šakas laukusi pensininkė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Per kiek daugiau nei valandą Panevėžio miškų urėdijos darbuotojai išdalijo kelis tūkstančius eglišakių. Urėdijos medelyno viršininkas Egidijus Kaluina patikino, kad šiai akcijai įstaigos darbuotojai ruošėsi beveik savaitę.

„Jau dešimt metų vykdome šią akciją. Anksčiau būdavo tik eglės šakos, dabar jau antrą kartą atvežame ir pušies šakų, kurios irgi populiarios.

Kasmet paruošiame po keturis, penkis tūkstančius šakų. Tam skiriame keturias, penkias dienas, atrenkame gražias šakas, kad nebūtų rudos. Daug darbo įdedame į šią akciją. Dar netoli laukia ir dar vienas traktorius su priekaba, todėl tikimės, kad visiems šakų užteks“, – sakė E.Kaluina.

Tokia pačią akciją vykdo ir kitų miestų miškų urėdijos. Visoje Lietuvoje šios akcijos metu planuojama nemokamai išdalinti per 100 000 šakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius