-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 22

Panevėžio geležinkelio stotį užėmusius priešus Lietuvos kariai sunaikino per 10 minučių

Panevėžyje paskelbta karinė padėtis. Aukštaitijos sostinėje pirmadienį prasidėjo iki ketvirtadienio truksiančios karinės, daugelį miesto institucijų apimančios pratybos „Karaliaus kirtis 2017”.
Pratybų akimirka
Pratybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pagal pratybų scenarijų, Panevėžio mieste veikia separatistinės, priešiškos mūsų šaliai grupuotės.

Prezidento dekretu Panevėžys paskelbtas karine teritorija. Joje kariai, policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai ir savivaldos atstovai bendrai treniruojasi neutralizuoti hibridines grėsmes, stabilizuoti padėtį mieste.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Pratybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Pratybų akimirka

Pirmadienį pratybos surengtos įmonėje „Pieno žvaigždės“. Čia inscenizuotas cheminio pavojaus neutralizavimas. Iš pradžių į tariamo incidento vietą atskubėjo medikai bei policijos pareigūnai. Netrukus atvyko ir keletas ugniagesių automobilių.

Medikai nedelsiant ėmė gaivinti cheminėmis medžiagomis apnuodytus žmones. Tuo metu ugniagesiai ėmėsi pavojaus likvidavimo. Prie gelbėtojų prisijungė ir gausus būrys karių, pasiruošusių kontaktui su cheminiu pavojumi.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Pratybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Pratybų akimirka

„Įvyko galimai nusikalstamų kriminalinių grupuočių išpuolis prieš vieną iš mūsų Panevėžio įmonių, kurioje saugomas ir naudojamas amoniakas. Buvo susprogdintas amoniako rezervuaras.

Buvo susprogdintas amoniako rezervuaras.

Amoniakas išsiliejo, buvo užteršti įmonės darbuotojai. Taip pat kariškiai ir kiti civiliai gyventojai.

Žmonės evakuojami. Jie bus švarinami nuo amoniako. Buvo keletas nukentėjusių iš įmonės. Darbai dar vyksta. Ugniagesiai ir medikai su užduotimi susitvarkė gerai ir greitai. Dabar kariškiai įrenginėja savo postą ir papildomai švarins techniką ir kariuomenės atstovus.

Pavojus dabar sumažėjęs, amoniako rezervuaras yra sutvarkytas“, – sakė Karaliaus Mindaugo husarų bataliono štabo S3 skyriaus operacijų planavimo karininkas, vyresnysis leitenantas Edvinas Sriubas.

VIDEO: Pratybos „Karaliaus kirtis 2017“ Panevėžyje

Po šios pratybų dalies veiksmas mieste nenurimo. Kariai, policijos pareigūnai ir medikai skubėjo į Panevėžio geležinkelio stotį. Čia, pagal pratybų scenarijų, priešiškai nusiteikusios pajėgos užėmė stoties pastatą.

Priešas buvo sunaikintas per 10 minučių.

„Mūsų kariai, vienas būrys gavo užduotį atsiimti geležinkelio stotį, kurioje įsitvirtino ginkluota grupuotė, remianti sukurtos „Udijos“ valstybės tikslus užgrobti mūsų valstybę. Mums pavyko puikiai. Priešas buvo sunaikintas per 10 minučių. Kariai toliau vykdys objekto apsaugą.

Buvo nukautų priešo karių, mūsų – sužeistų. Medikai jau teikia pagalba nukentėjusiems. Užėmus objektą` kariai toliau vykdo stebėjimą. Pėsčiųjų viadukas tam yra gera vieta. Operacijoje dalyvavo apie 40 mūsų karių, priešininkų apie 10.

Anot priešiškų pajėgų, jie geležinkelio stotyje laukė humanitarinės paramos, bet jokios priešiškos jėgos Lietuvos valstybėje negali kontroliuoti jokių susisiekimo sistemų”, – teigė Karaliaus Mindaugo husarų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Rolandas Putnikas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Pratybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Pratybų akimirka

Panevėžiečiai perspėjami apie tai, kad šiomis dienomis mieste pasirodys apie 800 karių su technika iš Karaliaus Mindaugo husarų, J.Vitkaus inžinerijos batalionų, Krašto apsaugos savanorių Vyčio apygardos 5-osios rinktinės.

Pratybų metu bus naudojami garsiniai šaudmenys, pirotechnika, gatvėse važinės šarvuočiai, visureigiai, sunkvežimiai, ore – sąjungininkų sraigtasparniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius