Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 20 /15:33

Panevėžio meras įtariamas iš „Lietkabelio“ prezidento paėmęs kyšį už miesto paramą krepšinio klubui

Panevėžio miesto savivaldybėje – vėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų vizitas. Pirmadienį nuo ryto vykdytos kratos Panevėžio miesto mero Ryčio Račkausko ir Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Juknos kabinetuose. Panevėžio meras įtariamas iš „Lietkabelio“ krepšinio klubo prezidento paėmęs kyšį ir pažadėjęs, kad už tai savivaldybė skirs paramą klubui.
Panevėžio meras įtariamas iš „Lietkabelio“ prezidento paėmęs kyšį už miesto paramą krepšinio klubui
Panevėžio meras įtariamas iš „Lietkabelio“ prezidento paėmęs kyšį už miesto paramą krepšinio klubui / 15min nuotr.

Panevėžio meras buvo sulaikytas, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant lankytis tam tikrose vietose, tarp jų ir savivaldybėje. Pirmadienį taip pat kreiptasi į teismą prašant merą trims mėnesiams nušalinti nuo pareigų.

Daugiau detalių apie šį įvykį pranešta per spaudos konferenciją Panevėžio apygardos prokuratūroje.

„Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šiandien pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą ir šiandien Panevėžio miesto savivaldybės merui Ryčiui Mykolui Račkauskui pateikė įtarimus dėl prekybos poveikiu“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Nida Grunskienė.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai turi duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad Panevėžio miesto meras R.Račkauskas 2019-ųjų metų pavasarį susitarė priimti iš vieno Panevėžio sporto klubo prezidento A.B. ne mažesnį nei trijų tūkstančių eurų kyšį. BNS teigimu, tai „Lietkabelio“ krepšinio klubas. Jo prezidentas yra žinomas šalies verslininkas Alvydas Bieliauskas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Alvydas Bieliauskas (dešinėje) ir Virginijus Šeškus
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Alvydas Bieliauskas (dešinėje) ir Virginijus Šeškus

Už šį kyšį meras, pasinaudodamas savo įgaliojimais, kaip įtariama, pažadėjo klubo prezidentui paveikti Panevėžio miesto savivaldybės administracijos darbuotojus, savivaldybės kontroliuojamų įmonių vadovus, jog minėtam sporto klubui būtų skirta finansinė parama.

Pasak Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos viršininko Žydrūno Krampalco, turima duomenų, kad meras pernai susitarė priimti 3 tūkst. eurų kyšį. Už tai krepšinio klubui „Lietkabelis“, iš kurio vadovo paimtas kyšis, turėjo būti skirta finansinė parama.

„Pareigūnai turi duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad Panevėžio miesto savivaldybės meras R.M.Račkauskas 2019 metų pavasarį susitarė su Panevėžio miesto vieno iš sporto klubų prezidentu iš jo priimti ne mažesnį nei kelių tūkstančių eurų kyšį. Už šį kyšį meras, pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita įtaka, kaip įtariama, pažadėjo klubo prezidentui paveikti Panevėžio miesto savivaldybės darbuotojus, savivaldybės kontroliuojamų įmonių vadovus, kad sporto klubui būtų paskirta finansinė parama“, – sakė Ž.Krampalcas.

Jis neatskleidė, kokio dydžio parama turėjo būti skirta klubui.

Teisėsaugos atstovai nenurodė, ar įtarimai pateikti ir krepšinio klubo vadovui.

„Dar kol kas atliekami veiksmai ir negalėtume atsakyti į šį klausimą“, – sakė prokurorė N. Grunskienė.

Panevėžio miesto savivaldybėje pirmadienį atliktos kratos, jos taip pat buvo atliekamos asmenų darbo vietose ir namuose.

Nei su meru R.M.Račkausku, nei su „Lietkabelio“ prezidentu A.Bieliausku pirmadienį BNS susisiekti nepavyko, jų mobilieji telefonai išjungti.

Panevėžio miesto ir rajono savivaldybės, kartu su verslo įmonėmis, nurodomos tarp pagrindinių klubo rėmėjų.

Tautvydo Stuko nuotr./Rytis Račkauskas
Tautvydo Stuko nuotr./Rytis Račkauskas

Atliekant procesinius ikiteisminio tyrimo veiksmus, šiandien buvo atliekamos kratos kai kurių asmenų darbo vietose ir namuose. Panevėžio miesto merui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu, paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius