Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18

Panevėžio rajone atidaryti namai nukentėjusiems nuo smurto

Panevėžio rajone atidaryti namai, kuriuose prieglobstį ras šeimoje smurtą patyrusios moterys su vaikais, o Vaikų dienos centre priimami visi moksleiviai, norintys praleisti laisvalaikį ar paruošti pamokas.
Verkiantis berniukas
Verkiantis berniukas / 123RF nuotr.

Socialinių paslaugų namai įrengti atokiame Panevėžio rajono kampelyje – vadoklių seniūnijoje už europines lėšas. Čia ir virtuvė, atskiri miegamieji.

„Anksčiau policijos rajono komisariato kieme būdavo namukas kuriame atgabendavome, bet ten nebuvo  patogumų, buvo tik užuovėja krizės atveju apgyvendinti motinas su vaikais arba kitokį šeimos narį, kuriam buvo būtina pagalba“, – sakė Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis.

Panaikinus patalpas policijoje, moteris priglausdavo šeimos namai Panevėžyje. Per metus juose pagalbą rado apie 15 moterų su vaikais. Dabar kol kas naujuose namuose gyventojų nesulaukta.

Moterys, mamos nedrįsta kreiptis, nedrįsta atskleisti savo aplinkoje patiriamo smurto, galbūt nežino, į ką kreiptis, socialiniai darbuotojai yra supažindinę šeimas, kad jos galėtų kreiptis, – sakė Vadoklių nestacionarių socialinių paslaugų namų vadovė Ilona Benetaitė.

„Moterys, mamos nedrįsta kreiptis, nedrįsta atskleisti savo aplinkoje patiriamo smurto, galbūt nežino, į ką kreiptis, socialiniai darbuotojai yra supažindinę šeimas, kad jos galėtų kreiptis“, – sakė Vadoklių nestacionarių socialinių paslaugų namų vadovė Ilona Benetaitė.

Po vienu stogu įsikūrė ir vaikų dienos centras. Įrengta kompiuterių klasė, sporto ir koncertų salės, žaidimų kambarys. Jį kasdien lanko iki 30 vaikų.

„Skirtas socialinės rizikos grupės vaikams, bet priimame visus, ateina iš normalių šeimų ir iš socialinės rizikos, mes jų neskirstome, visi gali ateiti, visi vaikai, lankantys mokyklą“, – teigė I. Benetaitė.

Patyrusios smurtą šeimoje ar įvykus kokiai nelaimei moterys su vaikais namuose galės gyventi tris paras, kai kuriais atvejais ir ilgiau, jei problema nebus išspręsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius