-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 02

Panevėžio rajone – JAV ir Lietuvos specialiųjų pajėgų pratybos su kariniu bombonešiu

Panevėžio rajone penktadienį vyko Jungtinių Valstijų ir Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų pratybos, jose naudotas strateginis bombonešis.
Karinės pratybos
Karinės pratybos / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, pratybos skirtos identifikuoti ir nurodyti taikinius priešo užnugaryje, juos imituojamomis atakomis iš oro ir naikino strateginis ilgo nuotolio bombonešis B-52.

Pagal pratybų scenarijų, karių užduotis – įsiskverbti į priešo kontroliuojamą teritoriją, aptikti priešo vadovavimo ir valdymo punktus, rajonus, kur sutelkta karinė technika bei priešlėktuvinės gynybos sistemos ir į juos nukreipti ugnį, taip sutrikdant priešo logistiką, vadovavimą ir valdymą.

Pratybos vyko civilinėje aplinkoje. Nors šaudmenys nebuvo naudojami, tiek specialiųjų pajėgų kariai, tiek lakūnai mokymuose atliko visus veiksmus ir procedūras iki pat nuleistuko paspaudimo ir šaudmens paleidimo.

Bombonešio skrydis – iš anksto koordinuotos JAV ir kitų NATO sąjungininkų pajėgų treniruotės dalis. Nuo 2018-ųjų JAV su NATO sąjungininkais jau yra atlikę daugiau kaip 200 skrydžių ir treniruočių su bombonešiais B-52.

Pasak kariuomenės, Oro atakos valdymo grupė yra specifinis pajėgumas, nukreiptas į oro operacijų valdymą, remiant kitų pajėgų vienetus. Jis radijo ryšiu padeda orlaiviams nustatyti taikinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius