Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 24

Panevėžio Senvagėje, parke ir toliau dūžta stiklai: valdininkai skaičiuoja nuostolius

Kultūros ir poilsio parke, vienoje iš apžvalgos aikštelių ties Nevėžio upe, kur įrengtos stiklo sienelės, panevėžiečiai pastebėjo į smulkius gabalėlius sutrūkinėjusį stiklą. Šią savaitę jie byrėjo ir Senvagėje, ties tiltu, vedančiu į salelę.
Sudužę stiklai Panevėžyje
Sudužę stiklai Panevėžyje / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžyje“ nuotr.
Temos: 2 Panevėžys Stiklas

Tikisi išaiškinti pažeidėjus

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga teigė žinąs apie išdaužtą stiklo sienelę Kultūros ir poilsio parke.

„Gavau informaciją, kad išdaužtas vienas stiklas. Važiuosime į vietą, žiūrėsime ir stiklą pakeisime“, – teigė jis, tačiau, kokie patirti nuostoliai, vedėjas pasakyti negali, nes tai bus pirmas kartas, kada stiklą keis ne rangovai, o Savivaldybė. Mat Kultūros ir poilsio parko rangos darbai baigti 2019 metais, pasirašytas jų priėmimo-perdavimo aktas.

Pasak D. Vadlugos, parke įrengtos penkios vaizdo stebėjimo kameros. Tikimasi, kad jų pagalba viešosios tvarkos pažeidėjai bus išaiškinti.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Sudužę stiklai Panevėžyje
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Sudužę stiklai Panevėžyje

„Jeigu panašūs vandalizmo įvykiai kartosis, parke planuojame įrengti dar daugiau vaizdo stebėjimo kamerų“, – naujienų portalui JP sakė D.Vadluga.

Skaičiuoja nuostolius

Šią savaitę stiklai dužo ir Senvagėje. Panevėžio miesto savivaldybės projektų vadovas Marius Garbauskas teigė, kad įvykio aplinkybės dar nenustatytos.

Stiklai šioje vietoje dūžta nebe pirmą kartą. Per vasarą buvo išdaužyti net keli tilto į salelę atitvarų stiklai, paskutinį kartą stiklai čia byrėjo birželį. Iki šiol stiklų pakeitimu rūpinosi Senvagę atnaujinęs rangovas -Panevėžio statybos trestas. O dabar, kai objektas jau perduotas Savivaldybei, ji ir rūpinsis šio stiklo pakeitimu.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Sudužę stiklai Panevėžyje
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Sudužę stiklai Panevėžyje

Paklaustas, kokia patirta bendra žalos suma ir kiek Savivaldybei kainuos vieno stiklo pakeitimas, M.Garbauskas sakė, jog tikslios sumos negalime įvardinti.

Kadangi tokie įvykiai kartojasi ir gana dažnai, M.Garbauskas mano, kad tik reali atsakomybė už tokius pažeidimus drausmintų ir nusižengusius, ir galvojančius tai padaryti.

„Teritorija yra stebima vaizdo kameromis, pažeidėjai yra užfiksuojami ir perduodami policijai“, – teigė M.Garbauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius