Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 04

Panevėžio valdžia – už grotų

Įkandin Panevėžio miesto vicemero ir savivaldybės administracijos direktoriaus už grotų pabuvo Finansų ir ekonomikos komiteto (FEK) pirmininko pavaduotojas. Finansiniais nusikaltimais įtariamas šio komiteto pirmininkas jau laukia teismo.

Korupcijos skandalas Panevėžio miesto savivaldybėje plėtojasi. Trumpiau nei per mėnesį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio skyriaus pareigūnai įtarimus finansiniais nusikaltimais pareiškė net trims Aukštaitijos sostinės politikams. Lygiai prieš metus įtarimai pareikšti FEK pirmininkui Visvaldui Matkevičiui.

Panevėžio miesto savivaldybės tarybos FEK pirmininko pavaduotojas „tvarkietis“ Tomas Tarulis už grotų praleido dvi paras. Šis finansiniais nusikaltimais įtariamas politikas antradienį sulaikytas jo paties namuose. Politiko namuose atlikę kratą STT pareigūnai ją padarė ir T.Tarulio darbovietėje – renginių organizavimu užsiimančioje bendrovėje „Aukštaitijos pramogos“. Taip pat buvo paimti su T.Tarulio veikla susiję dokumentai, saugoti keliuose miesto savivaldybės skyriuose.

Jauniausias Panevėžio miesto tarybos narys trisdešimtmetis T.Tarulis – jau trečias partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys, įtartas finansiniais nusikaltimais. Lapkričio 10–ąją iš miesto savivaldybės STT pareigūnai išsivedė miesto mero pavaduotoją Kastytį Vainauską. Neoficialiais duomenimis, jam pateikti įtarimai ėmus kyšius. Sulaikytą K.Vainauską teismas leido suimti 15 parų, vėliau suėmimo terminas pratęstas dar mėnesiui. Iš areštinės S.Vainauskas parašė atsišaukimą, kuriame tikino tapęs politinio susidorojimo auka, guodėsi nepakeliamomis krašto areštinių sąlygomis.

Jauniausias Panevėžio miesto tarybos narys trisdešimtmetis T.Tarulis – jau trečias partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys, įtartas finansiniais nusikaltimais.

Praėjus savaitei po K.Vainausko sulaikymo, STT sulaikė ir Panevėžio savivaldybės administracijos direktorių Stasį Karčinską. Jis buvo sulaikytas jau įsėdęs į autobusą, kuriuo ketino vykti į Panevėžiui giminingą Vokietijos miestą Liūneną. Iš autobuso išlaipinę S.Karčinską, STT pareigūnai vyko į šio politiko namus, vėliau vesdamiesi jį, surakintą antrankiais, apsilankė jo darbo vietoje. Čia konfiskavo su galbūt neteisėta jo veikla susijusius dokumentus. Po savivaldybę vedžiojamas S.Karčinskas tikino nieko blogo nedaręs, todėl kyšių ėmimu kaltinamas nepagrįstai.

Šį pirmadienį vykusiame Panevėžio miesto tarybos posėdyje tarybos nariai iš pareigų atleido susikompromitavusius K.Vainauską ir S.Karčinską. Jiems abiem bus išmokėta pagal įstatymą priklausanti 17 tūkst. litų piniginė kompensacija.

Šių politikų partijos kolega „tvarkietis“ T.Tarulis per posėdį buvo vienas iš nedaugelio Panevėžio miesto tarybos narių, balsavusių prieš tai, kad K.Vainauskas ir S.Karčinskas netektų aukštų miesto valdžios postų.

Į STT akiratį patekęs Žemės ūkio universiteto absolventas, turintis inžinieriaus diplomą, verslininkas ir buvęs kandidatas į Seimą T.Tarulis, išrinktas į šios kadencijos Panevėžio miesto tarybą, dirba FEK pirmininko pavaduotoju. Šiam komitetui vadovauja V.Matkevičius, įtartas kyšių ėmimu, areštinės duonos paragavo prieš metus, o dabar laukia teismo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius