-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 27

Panevėžys spaudos veidrodyje: Bendro rajono ir miesto tarybų posėdžio nenori Panevėžio meras?

Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“ rašo, kad paskutiniame šios kadencijos Panevėžio rajono Tarybos posėdyje opozicijos siūlyta mintis, jog būtų prasminga surengti bendrą miesto ir rajono Tarybų susitikimą, vienų buvo sutikta su entuziazmu, kitų – atvirkščiai.
Susitikimo akimirka
Vitalijus Satkevičius / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 2 Meras Panevėžys

Rajono meras Povilas Žagunis teigė, kad tokio susitikimo nenori miesto meras Vitalijus Satkevičius. Tačiau „JP“ susisiekus su miesto meru, šis teigė pirmą kartą girdintis apie tokią idėją. Tad kodėl politikai nenori bendrauti, o gal negali?

Miestas ir rajonas yra betarpiškai susiję, bet kurią sritį – nuo kultūros iki infrastruktūros – yra bendrų reikalų ir problemų, kurias ir reikia spręsti drauge.

Kaip „JP“ teigė šios idėjos iniciatorius, Panevėžio rajono savivaldybės Tarybos opozicijos lyderis Jonas Katinas, idėją rajono Tarybai dėl bendro miesto ir rajono Tarybos narių susitikimo jis išsakė dar praėjusių metų gruodžio pradžioje.

Tai būtų ne šiaip pasisėdėjimas, o svarbių klausimų aptarimas. Miestas ir rajonas yra labai glaudžiai susiję, todėl ir bendras problemas turėtų spręsti kitaip. Tai ypač aktualu prieš patvirtinant miesto ir rajono biudžetus.

„Paimkime kad ir tokią problemą, kaip autobuso maršruto prailginimas iki Pažagienių. Dabar autobusas apsisuka viduryje judrios Ramygalos gatvės prie bazių, kai vos už puskilometrio tą puikiausiai galėtų padaryti pačiuose Pažagieniuose, prie Maisto ir veterinarijos tarnybos, kur gyvena daugybė mieste dirbančių žmonių. Arba tie patys vaikų darželiai – priemiestinėse gyvenvietėse jie perpildyti, o mieste kai kurie pustuščiai. Miestas ir rajonas yra betarpiškai susiję, bet kurią sritį – nuo kultūros iki infrastruktūros – yra bendrų reikalų ir problemų, kurias ir reikia spręsti drauge“, – „JP“ teigė J.Katinas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Jonas Katinas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Jonas Katinas

Politikas svarsto, kad galbūt bendras susitikimas yra specialiai „marinuojamas“. Tačiau dėl kažkokių politinių ambicijų nukenčia paprasti miesto ir rajono žmonės.

Gal kam nors yra naudinga slopinti šį susitikimą, ar tiesiog nenori bendrauti.

„Gal kam nors yra naudinga slopinti šį susitikimą, ar tiesiog nenori bendrauti. Gal baiminamasi, kad vėl gali pasigirsti tokių idėjų, jog miestas galėtų prisijungti priemiestines gyvenvietes, priklausančias rajonui. Visokių niuansų gali būti. Tačiau mes, politikai, pirmiausia turime galvoti apie žmones, jų problemas“, – kalbėjo J.Katinas.

Panevėžio rajono meras P.Žagunis „JP“ teigė, kad bendras miesto ir rajono Tarybų susitikimas gali būti naudingas, tačiau kada jis galėtų įvykti, negalėjo pasakyti. Anot jo, kad tai nebūtų tik susitikimas dėl susitikimo, jam reikia pasiruošti. O problemų bendrų tikrai yra: pradedant į kolektyvinius sodus atsikraustančiais miestiečiais ir baigiant kelių būkle.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Susitikimo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./ Povilas Žagunis

„Taip, toks siūlymas iš kai kurių rajono Tarybos narių surengti bendrą susitikimą buvo, bandysime kalbėti su miestu. Miestas ir rajonas neatskiriami vienas nuo kito – čia jau būtų labai ilga kalba. Net neabejoju, kad bendradarbiavimas duotų nemažai naudos“, – įsitikinęs P.Žagunis.

Miesto meras V.Satkevičius, paklaustas, ar priims rajono valdžios kvietimą surengti bendrą pasitarimą, teigė, kad jokio pasiūlymo nėra gavęs, todėl nenorintis kalbėti, kas būtų, jeigu būtų.

„Tokio siūlymo tikrai nesulaukiau, bet jeigu būtų, manau, visiems būtų įdomu, nes bendrų temų tikrai turime. Su rajono meru kartu dalyvaujame Regionų plėtros komitete, turėjome ir bendrų komitetų. Miestas ir rajonas turi nemažai bendrų projektų, todėl pakalbėti tikrai būtų apie ką“, – „JP“ sakė V.Satkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius