-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 04

Panevėžys spaudos veidrodyje: Partijos plaunasi gėdą

Dienraštis „Sekundė“ rašo, kad po visoms partijoms Panevėžyje nesėkmingų savivaldos rinkimų, jų lyderiai dairosi atpirkimo ožių, o rinkėjų egzamino neišlaikę kai kurie skyrių pirmininkai jau prakalbo svarstantys apie atsistatydinimą. Dar viena tema, kurią apžvelgia portalas „Jūsų Panevėžys“, Panevėžio rajone vykstančios karinės pratybos.
Rinkimai Panevėžio mieste
Rinkimai Panevėžio mieste / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Partijoms netikėti rezultatai

Trijų visuomeninių komitetų įsiveržimas į Aukštaitijos sostinės politinę padangę parodė, kad karalius nuogas. Iš 31-o miesto Tarybos nario mandato visuomenininkai jau susišlavė 11-a.

Jų gretos viena vieta dar gali padidėti, jei antrajame rinkimų ture mero postą iš konservatoriaus paveržtų nepartinis kandidatas, skelbia „Sekundė“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Rinkimai Panevėžio mieste
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rinkimai Panevėžio mieste

Bene didžiausią smūgį Panevėžio rinkėjai sudavė socialdemokratams. Negana to, kad miesto valdančiojoje daugumoje įsitvirtinusiai partijai iš turėtų septynių Tarybos nario mandatų po šių rinkimų teliko keturi, panevėžiečiai paniekino ir jų kandidatę į merus Janiną Gaidžiūnaitę.

Rinkėjai parodė, kad partijos vėliavą rinkimuose turėjusi nešti socialdemokratė, nepaisant partijos jai patikėtų aukštų Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojos pareigų, nekelia pasitikėjimo, rašo „Sekundė“.

Už vadinamąją socialdemokratų lyderę panevėžiečiai atidavė mažiau balsų nei už jos partijos bičiulį Povilą Vadopolą. Nors jį partiečiai kandidatų į Tarybos narius sąraše buvo nustūmę net į devintąją vietą, rinkėjai P.Vadopolą reitingavo pirmąjį.

A.Pliadžio nuotr./JAV ir Lietuvos karių pratybos Pabradėje „Vieningas smūgis“
A.Pliadžio nuotr./Pratybos

Panevėžio rajone – šūvių aidai

Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“ rašo, kad Karaliaus Mindaugo husarų batalionas iki kovo 5 d. organizuoja pratybas ne bataliono teritorijoje. Karinės pratybos vyksta Panevėžio rajone – Panevėžio, Smilgių, Pušaloto seniūnijų apylinkėse, Sujetų gyvenvietėje.

Pratybose, be bataliono karių, dalyvauja ir policija, savivaldybės atstovai. Šių pratybų metu kariai važinės karine technika, taip pat bus naudojami garsiniai šaudmenys, pirotechnika.

Bataliono kariai važiavo į seniūnijas, kuriose vyksta karinės pratybos, kalbasi su vietos valdžios atstovais, vietos gyventojais, pasakoja apie pratybų eigą, skelbia „JP“.

Tuo siekiama, kad greta gyvenantys gyventojai, pamatę karius ir techniką, neišsigąstų, ypatingas dėmesys skiriamas tam, kad būtų informuoti vaikai ir vyresnio amžiaus žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius