-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 01

Panevėžys spaudos veidrodyje: Vietoje landynės bus statomas šešių aukštų „Akropolis“

Džiugi žinia panevėžiečiams – mieste kitų metų pavasarį išdygs naujas prekybos ir pramogų centras. UAB „Akropolis Group“ atstovai JP patvirtino, kad prie Lietuvos miestų, kuriuose jau veikia prekybos ir pramogų centrai „Akropolis“ prisijungs ir Panevėžys – jau vasarą prasidės naujo centro statybos mūsų mieste, rašo naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“.
Pastatas – vaiduoklis Panevėžyje
Pastatas – vaiduoklis Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Sutvarkys apleistą miesto dalį

Naujas prekybos centras iškils S.Kerbedžio gatvėje – šiuo metu čia stovi apleistas buvusio Panevėžio mėsos kombinato pastatas. Jau penkiolika metų ši vieta geriausiai žinoma kaip benamių landynė, prie kurios sutemus artintis nepatariama.

Pastaruosius keliolika metų, po bendrovės „Panevėžio maistas“ bankroto, Panevėžio mėsos kombinato pastato savininkai vis keitėsi – tikėtina, kad šitaip buvo siekiama tik išvengti baudų už pastato nepriežiūrą, rašo „Jūsų Panevėžys“.

Įmonės, įsigijusios S.Kerbedžio g. stovinčius pastatus, direktorius Algirdas Gaigalas teigė, kad jau yra gautas griovimo leidimas, todėl jau visai greitai – maždaug po mėnesio – prasidės pirmieji darbai: pastatas dalimis bus nušluotas nuo žemės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Pastatas – vaiduoklis Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Pastatas – vaiduoklis Panevėžyje

Būsimo prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ projektas jau yra suderintas su Panevėžio miesto savivaldybe.

„Kiek anksčiau pasirodžius informacijai apie vyksiančią šios Panevėžio miesto dalis pertvarką, dar nebuvo baigtas sutarties su UAB „Akropolis Group“ derinimas, tačiau dabar ši informacija jau vieša“, – „JP“ teigė A.Gaigalas.

Miestui reikalingas

Šiuo metu mieste veikia du dideli prekybos ir pramogų centrai – „Babilonas“ ir „RYO“. Tyrimo, kurį UAB „Akropolis Group“ užsakymu atliko rinkos tyrimų bendrovė UAB „Rait“, duomenimis, 67 proc. panevėžiečių pritaria naujo prekybos centro atidarymui Panevėžyje.

Pasak Panevėžio teritorinės darbo biržos direktoriaus V.Trofimovo, naujo prekybos centro atidarymas Panevėžiui – nepaprastai reikšmingas.

Naujo prekybos centro atidarymas Panevėžiui – nepaprastai reikšmingas, žadama, kad čia bus sukurta bent du šimtai naujų darbo vietų.

„Naujo prekybos centro atidarymas Panevėžiui – nepaprastai reikšmingas, žadama, kad čia bus sukurta bent du šimtai naujų darbo vietų. Toks skaičius miesto darbo rinkai yra labai svarbus“, – apie „Akropolio“ atidarymą kalbėjo V.Trofimovas.

Panevėžiui dėl tokių investicijų bus ir daugiau naudos – miestiečiams ne tik bus sukurta nauja laisvalaikio leidimo ir apsipirkimo vieta, sukurta naujų darbo vietų, bet ir pagražintas miestas – žadama, kad kartu bus rekonstruojama ir Smėlynės gatvės dalis, skelbia „Jūsų Panevėžys“.

Daugiabutyje S.Kerbedžio gatvėje gyvenantis Simonas teigė šiuo metu studijuojantis sostinėje, tačiau į gimtą miestą grįžtantis gana dažnai, todėl vaizdas, kurį čia mato pro langus, liūdina.

„Žinia apie „Akropolio“ statybas pirmiausia džiugi vien dėl to, kad neliks šių bjaurių pastatų.

Vilniuje naujoms statyboms siekiama išnaudoti visus dar laisvus žemės lopinėlius, o Panevėžyje puikioje vietoje šie pastatai dūla jau keliolika metų. 

Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad pagaliau tai pasikeis“, – „JP“ teigė studentas.

Panevėžio „Akropolis“ – išskirtinis

Panevėžio miesto savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Saulius Matulis pabrėžė, kad naujo prekybos centro statybos atgaivins šiuo metu apleistą miesto dalį ir prisidės prie miesto gražinimo, rašo „Jūsų Panevėžys“.

„Nugriovus dabar stovinčius vaiduokliškus buvusio mėsos kombinato pastatus, pirmiausia, išloš pats miestas – neliks pastatų, kurie niokoja miesto veidą“, – pabrėžė S. Matulis.

Kauno Akropolis
Kauno Akropolis

Prekybos centrus „Akropolis“ valdančios įmonės atstovas pabrėžė, kad Aukštaitijos sostine vadinamam Panevėžiui šio prekybos centro statyba atneš išties nemažai naudos – tikėtina, kad į miestą pavyks privilioti pirkėjų ir iš kitų Lietuvos miestų ar kaimyninės Latvijos.

Žadama, kad Panevėžyje išdygsiantis „Akropolis“ bus net šešių aukštų – aukščiausias iš visų Lietuvoje stovinčių UAB „Akropolis Group“ valdomų prekybos ir pramogų centrų.

Jau suviliojo kaimynus latvius

Rygos meras Martins Dziegulins sakė, kad džiaugiasi Panevėžio „Akropolio“ statybomis ir teigia, kad jo miesto gyventojams ši naujiena – ypač aktuali. Daug rygiečių apsipirkti važiuotų į už 150 km esantį Panevėžį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius