-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07 /08:32

Papildomai įsteigta balsavimo vieta Savanorių prospekte veiks nuo 10 valandos

Vilniuje, Savanorių prospekte, įrengta papildoma balsavimo vieta, kur rinkėjai galės balsuoti neišlipdami iš automobilio, veiks nuo trečiadienio 10 valandos, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija.
Antroji išankstinio Seimo rinkimų balsavimo diena
Antroji išankstinio Seimo rinkimų balsavimo diena / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Buvusiame mobiliame koronaviruso patikros punkte trečiadienį rinkėjų laukiama nuo 10 val. iki 20 val., o ketvirtadienį – nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

VRK nurodo, kad ši vieta nebus skirta rinkėjams, esantiems saviizoliacijoje. Čia atvykti galės įprastai balsuoti iš anksto pageidaujantys piliečiai, kurie tai galės padaryti neišlipdami iš savo transporto priemonės.

Atvykus balsuoti, rinkimų komisijos narys nustatytų rinkėjo tapatybę, išduotų jam balsavimo dokumentus, o rinkėjas, būdamas savo transporto priemonėje, užpildytų balsavimo biuletenius, įdėtų juos į voką, užklijuotų ir grąžintų rinkimų komisijos nariui.

Iš pradžių Vilniaus savivaldybė planavo, kad šiame punkte galėtų balsuoti dėl koronaviruso izoliacijoje esantys asmenys, tačiau VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė trečiadienį ryte LRT radijui nurodė, kad tokiu atveju punktas turėtų būti parengtas visai kitaip.

„VRK nenusprendė, kad ten balsuoja saviizoliacijoje esantys asmenys. (...) Komisija tam sąlygų nesudarė ir nebus tas punktas parengtas taip, kad galėtų ten balsuoti saviizoliacijoje esantys asmenys“, – sakė ji LRT radijui.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras taip pat prieštarauja idėjai sudaryti galimybes tokiame punkte balsuoti saviizoliacijoje esantiems piliečiams.

„Negalima tiesiog griauti infekcijų kontrolės taisyklių susigalvojant kažkokį patogesnį mechanizmą žmonėms. Bandysime šiandien aiškintis, blogai, kad tokia komunikacija iš savivaldybės išėjo avansu, nesusiderinus nei su NVSC, nei su mumis“, – LRT radijui idėją komentavo A.Veryga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius