Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 16

Pardavėjai susirgus koronavirusu Klaipėdoje uždaryta parduotuvė, izoliuoti 16 žmonių

Nustačius koronaviruso atvejį Klaipėdoje izoliuotis priversti 16 parduotuvės „Pas Stanislovą“ darbuotojų. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas 15min sakė, jog kol kas neaiškios aplinkybės, kaip pardavėja susirgo.
VU Gyvybės mokslų centro laboratorija
Laboratorija (asociatyvinė nuotr.) / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min ketvirtadienį pasiekė informacija, jog dėl koronaviruso uždaryta minėta pramoninių prekių parduotuvė, esanti Vingio gatvėje.

„Toks nurodymas yra, kadangi ten yra kontaktinių asmenų, kurie turėjo sąlytį su sergančiu asmeniu. Pardavėja kontaktą turėjo su darbuotojais. Apie 16 žmonių dirbo parduotuvėje. Jie turi izoliuotis, bus organizuoti viruso nustatymo tyrimai. Tirs, ar yra užsikrėtę daugiau. Išsiaiškins situaciją, kad nebūtų plitimo“, – sakė R.Grigaliūnas.

Kad pardavėja serga koronavirusu, nustatyta trečiadienį besibaigiant darbo dienai, tad, anot vadovo, kol kas viskas labai šviežia.

„Aiškinamės kilmę. Nesako, kad būtų buvusi kažkur išvykusi. Bandome išsiklausinėti, kur buvo, ar kur po Lietuvą keliavo. Kol kas neturime rezultatų. Tęsiama apklausa. Ar nuo lankytojo, neaišku. Ne taip lengva, reikia apklausti darbuotojus“, – sakė vadovas.

R.Grigaliūnas pabrėžia, jog ekstremali situacija Lietuvoje dar neatšaukta, tačiau daugelis žmonių jau atsipalaidavę.

„Priminkite, kad tebegalioja ekstremali situacija, atsipalaiduot negalim. Laukiam Vyriausybės sprendimo, ar duos kokius nurodymus, nes situacija, kalbant apie įvežtinius atvejus, labai neramina“, – sakė R.Grigaliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius