Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 01

Pardavusi sklypą prezidentė sako po kadencijos vis tiek negyvensianti Turniškėse

Sklypą Pašilių kaime neseniai pardavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako po kadencijos vis tiek negyvensianti rezidencijoje Turniškėse.
Dalios Grybauskaitės sklypas Pašilių kaime
Dalios Grybauskaitės sklypas Pašilių kaime / 15min nuotr.

„Ketinu, bet ne Turniškėse. Kur nors gyvensiu“, – žurnalistams Vilniuje antradienį sakė šalies vadovė.

Prezidentės atstovė spaudai praėjusį Dalia Ulbinaitė praėjusį penktadienį 15min patvirtino, kad sklypas parduotas privačiam asmeniui. Likus trejiems metams iki kadencijos pabaigos D.Grybauskaitė iš bendrovės „Forteka“ įsigijo 16 arų sklypą naujai formuojamoje gyvenvietėje Vilniaus rajone.

Šį kaime Vilniaus rajone esantį 16 arų žemės sklypą šalies vadovė neseniai pirko už 50 tūkst. eurų. Sklypą prezidentė pardavė už tą pačią kainą, už kurią jį įsigijo. Šiame sklype D.Grybauskaitė planavo statytis namą.

Tapus žinoma, kur prezidentė planuoja įsikurti baigusi savo kadenciją, ši gyvenvietė sulaukė daug žiniasklaidos dėmesio. Paaiškėjo, kad šalia jos ketinama atidaryti žvyro karjerus, nors vietos gyventojai tam kategoriškai priešinasi.

Pasak jų, taip kiltų pavojus ne tik jų sveikatai ir gerovei, bet ir būtų suniokotas gražus kraštovaizdis. Tokie planai su vietos bendruomene nederinti.

15min žiniomis, gyventojai žada savo interesus ginti teismuose, todėl prezidentės dalyvavimas vienoje iš konflikto pusių galėtų būti interpretuotas kaip spaudimas valstybės institucijoms. Vengdama bet kokio interesų konflikto D.Grybauskaitė nusprendė vietos būsimam namui ieškotis kitoje vietoje.

„Jokių teisinių apribojimų statyboms „Pašilių parko“ kvartalo sklypams nėra, tačiau prezidentė kelia sau ne vien teisinius reikalavimus“, – nurodoma 15min pateiktame prezidentūros komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius