Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 02

Pareigūnai, tikėjęsi politikų užnugario, dėl nedidėjančių atlyginimų grasina organizuoti protestus

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) atstovai grasina rengti protestus, jeigu Vyriausybė nesiims įgyvendinti pažadų – didinti pareigūnų darbo užmokesčio.
Policija
Policija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Jau kitais metais pareigūnų darbo užmokestis turėjo vidutiniškai didėti maždaug 190 eurų per mėnesį. Staiga prieš gerą mėnesį iš valdančiųjų mes išgirstame, kad darbo užmokestis dėl ribotų šalies finansinių galimybių geriausiu atveju gali būti didinamas 104 eurais per mėnesį“, – žiniasklaidai išplatintame pranešime piktinasi NPPSS pirmininkas Vladimir Banel.

Anot jo, pareigūnai ir politikai iki 2020 metų sutarė pareigūnų darbo užmokestį didinti iki ne mažiau 1000 eurų.

„Šis susitarimas buvo įtvirtintas įvairiais teisės aktais, buvo numatyti konkretūs planai, kokiais etapais ir kokiomis sumomis kasmet didės pareigūnų darbo užmokestis, – teigia susivienijimo vadovas. – Dabar mums sako, kad vietoje planuoto 1,5 darbo užmokesčio koeficiento atlyginimas bus indeksuojamas tik 0,4 karto, tai yra didės maždaug 50 eurų per mėnesį“, – tikina jis.

Tokią informaciją apie atlyginimų ir koeficientų pokyčius, kaip teigiama pranešime, NPPSS suteikė Vidaus reikalų ministerijos atstovai trečiadienį organizuotų konsultacijų metu.

Pareigūnai teigia tikėjęsi, kad įvairiuose karjeros etapuose glaudžiai su teisėsauga susiję Seimo ir Vyriausybės nariai atstovaus jų interesams.

„Dabar gi matome, kad valdantieji blokuoja darbus, kuriuos būtina padaryti, norint Lietuvoje turėti šiuolaikišką teisėsaugą“, – teigia V.Banel.

2016 metų pabaigoje policijos reformos įgyvendinimas sulėtėjo iki 2017-ųjų vidurio, kol nebus įvertinti reformos rezultatai. Vieni pagridninių reformos tikslų – sujungti viešąją ir kriminalinę policiją komisariatuose, šalies miestuose ir miesteliuose vietoje dabar gatvėse patruliuojančių 1,5 tūkst. pareigūnų įgalinti ne mažiau 3 tūkst. policininkų, iki 2020-ųjų pareigūnų darbo užmokestį padidinti iki 1 tūkst. eurų., sumažinti areštinių ir budėtojų skyrių skaičių.

Pagal naują veiklos modelį, sujungus viešosios ir kriminalinės policijos padalinius, dirba mažiausiai 53 policijos komisariatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius