Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 08

Pareigūnų sulaikytas Antanas Kandrotas-Celofanas – kas jis toks?

Trečiadienio vakarą pareigūnai ikiteisminiame tyrime dėl rugpjūčio 10 dieną prie Seimo vykusių riaušių sulaikė Antaną Kandrotą. 15min pasakoja, kas yra šis asmuo, geriau žinomas Celofano pravarde.
Antanas Kandrotas
Antanas Kandrotas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Specialus multimedijos pasakojimas: Riaušės po Seimo langais: kaip viskas vyko?

Kaunietis Antanas Kandrotas tarp Didžiojo šeimų maršo ir kitų protestų dalyvių bei palaikytojų iškilo pernai, kai pradėjo kurti turinį „Youtube“ platformoje.

Iš pradžių A.Kandrotas šmėžavo kito prieštaringo veikėjo Kaziemiero Juraičio vaizdo įrašuose (tuomet išgarsėjo ir Celofano pravardė), tačiau vėliau pats sukūrė kanalą „Knygnešys“.

Nuo to laiko A.Kandrotas ne tik pats aktyviai kūrė turinį socialiniuose tinkluose, bet ir dalyvavo daugelyje pastaraisiais metais vykusių protestų.

Šių metų birželį visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino nuotrauką, kurioje buvo matyti Celofanas, degalinėje stovintis prie automobilio raudonais numeriais. A.Tapino teigimu, jam beveik 100 proc. buvo garantuota, kad tai – Baltarusijos diplomatinis automobilis. A.Kandrotas 15min tuomet tikino, kad automobilis iš tiesų su diplomatiniais numeriais, bet jis ne Baltarusijos ambasados.

Praeityje A.Kandrotas buvo tris kartus teistas už įvairius finansinius nusikaltimus, tarp jų – už sukčiavimą stambiu mastu. Dėl pastarojo teistumo jam teko atlikti ir laisvės atėmimo bausmę Pravieniškėse.

Neseniai Celofanui teismas skyrė dešimties mėnesių laisvės apribojimo bausmę už padėjimą iššvaistyti turtą, tačiau nuosprendis dar neįsiteisėjo, byla yra nagrinėjama Lietuvos apeliaciniame teisme.

Jis taip pat buvo vienas iš asmenų, kuris Vilniuje, Pylimo g. esančią vaivorykštės spalvomis išpuoštą perėją, nudažė juoda spalva. Už kelio ženklinimo sugadinimą jam buvo skirta piniginė bauda.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Kandrotas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Kandrotas

Prie Seimo rugpjūčio 10-ąją vykusio mitingo metu A.Kandrotas reiškėsi itin aktyviai, visą dieną filmavo vaizdo įrašus, nuo scenos sakė kalbą.

Transliacijų jis nenustojo daryti ir mitingui peraugus į riaušes, tuomet Celofanas ne kartą ragino žmones jungtis prie parlamentą apsupusios ir su policija konfliktavusios minios.

Riaušių metu jis taip pat bandė blokuoti iš Seimo važiavusį ir tuo metu akmenimis apmėtomą autobusą, neleisti jam palikti teritorijos.

Po riaušių A.Kandrotas viešai paskelbė apie piniginį atlygį už riaušes malšinusių pareigūnų tapatybių atskleidimą. Dėl feisbuke ir kituose socialiniuose tinkluose plitusio pranešimo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius