Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 06

Parlamentaras Arimantas Dumčius užtraukė gėdą konservatoriams – siūlo lygiuotis į Hitlerį

Ne pirmai kadencijai į Seimą išrinktas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys, kaunietis Arimantas Dumčius smarkiai nustebino ir bendražygius, ir visuomenėje žinomus žmones.
Arimantas Dumčius
Arimantas Dumčius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nedarbo lygiu Lietuvoje susirūpinęs parlamentaras feisbuke pasidalijo nuoroda į straipsnį „Kaip Hitleris pažabojo nedarbą ir atgaivino Vokietijos ekonomiką“.

75 metų politiko rekomendacija susipažinti su diktatoriaus Adolfo Hitlerio vykdytomis programomis ekonominio sąstingio problemoms spręsti internete neliko nepastebėtos ir sulaukė aštrios kritikos.

Kitas žingsnis – pažintinė konferencija Seime „Ko pasimokyti iš Hitlerio turėtų nūdienos Lietuva?“

„TS-LKD narys, parlamentaras ir tarpparlamentinių ryšių su Izraelio Knesetu grupės narys Arimantas Dumčius šviečia visuomenę, kviesdamas susipažinti su Hitlerio metodais pažabojant nedarbą.

Citatos iš straipsnio: „Hitleriui nuostabiai pavyko transformuoti tautos dvasią ir požiūrį į kitus piliečius", „Hitlerio sėkmė pažabojant nedarbą po anšliuso Austrijoje yra vienas nuostabiausių ekonominių pasiekimų".

Kitas žingsnis – pažintinė konferencija Seime „Ko pasimokyti iš Hitlerio turėtų nūdienos Lietuva?“ – asmeniniame „Facebook“ profilyje ironizavo žurnalistas, publicistas, rašytojas Andrius Tapinas.

A. Dumčiaus nuoroda sukėlė pasipiktinimą
A. Dumčiaus nuoroda sukėlė pasipiktinimą.

Komentarą po A.Dumčiaus pasidalyta nuoroda paliko ir jo partijos kolega, buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Nedera dalintis, verčiau ištrinti, nes ir nacizmas, ir komunizmas Lietuvai atnešė labai daug kančių ir netekčių“, – partijos bendražygį protino A.Kupčinskas.

TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis buvo dar griežtesnis.

Šis epizodas dar kartą įrodo, kad atsinaujinimas partijose yra reikalingas. Kauno Kalniečių apygardoje 2016-aisiais – taip pat.

„Apgailėtina, kad partietis, mūsų frakcijos narys, internete dalijasi visokiu šlamštu. Apgailestauju ir atsiprašau žmonių, kuriuos tai galėjo įžeisti. Hitlerio nacių režimo pseudoistorinis ekonominių „pasiekimų“ aprašinėjimas, kai nutylimas holokaustas ir kiti baisūs šio režimo nusikaltimai, yra visiškai nepriimtini. Skambinau Arimantui Dumčiui, kad jis viešai paaiškintų, kodėl dalijosi tokiu tekstu, tačiau kol kas nepavyko susisiekti. Bet kuriuo atveju, šis epizodas dar kartą įrodo, kad atsinaujinimas partijose yra reikalingas. Kauno Kalniečių apygardoje 2016-aisiais – taip pat“, – apie liūdną kolegos ateitį partijoje užsiminė G.Landsbergis.

Su pačiu A.Dumčiumi 15min.lt susisiekti irgi nepavyko – Seimo narys telefonu neatsiliepia.

Pagal išsilavinimą medikas A.Dumčius į Seimą renkamas nuo 2004 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius