-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20

Partiją „Tvarka ir teisingumas“ paliko visas Lazdijų skyrius ir pirmininkė L.Stankevičienė

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadui Rolandui Paksui ir jo pavaduotojui Kęstui Komskiui bei prezidiumui palaiminus Renatos Smailytės skandalo herojų Albiną Žymančių rinkimų į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą sąrašo vedliu, antradienio vakarą partiją paliko visas partijos Lazdijų skyrius su skyriaus pirmininke, buvusia kandidate į Lazdijų rajono meres Laima Stankevičiene.
„Tvarkietė“ Laima Stankevičienė, partijos kandidatė į mero postą
„Tvarkietė“ Laima Stankevičienė, buvusi partijos kandidatė į mero postą / Asmeninio archyvo nuotr.

„Tai – skyriaus užgrobimas. Tai yra visiškas Kęsto Komskio ir Rolando Pakso nesiskaitymas su partijos įstatais, su demokratija, su partijos narių nuomone, su demokratiškai išrinktais kandidatais į savivaldybės tarybos rinkimus. Mus apspjaudė, pažemino ir net neatsiprašė“, - neslėpė nuoskaudos ir pasipiktinimo dabar jau buvusi partijos „Tvarka ir teisingumas“ Lazdijų skyriaus pirmininkė L.Stankevičienė.

Tai – skyriaus užgrobimas. Tai yra visiškas partijos vadovų, konkrečiai Kęsto Komskio ir Rolando Pakso, nesiskaitymas su partijos įstatais, su demokratija.

Vadai išmetė skyriaus rinkimų sąrašą

Prieš pat baigiantis pareiškinių dokumentų dalyvavimui savivaldybių rinkimuose terminui, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingasis sekretorius Almantas Petkus, partijos rinkimų štabo vadovo K.Komskio nurodymu, be Lazdijų skyriaus žinios, pakeitė šio skyriaus atstovą rinkimuose prie Lazdijų rajono rinkimų apygardos komisijos ir išmetė Lazdijų skyriaus užregistruotą 24 narių sąrašą iš VRK pateiktų skyriaus dokumentų.

Vietoj to, VRK buvo pateiktas ir įregistruotas naujas sąrašas, kurio lyderis – Valstybės saugumo departamento pažymoje dėl grėsmių nacionaliniams šalies saugumui minėtas buvęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės vadas pulkininkas Albinas Žymančius, buvęs Lazdijų rajono meras ir buvęs Naujosios sąjungos Lazdijų skyriaus lyderis Jonas Matulevičius bei pastarojo sūnus, oficialiai jaunuoju ūkininku įsiregistravęs Raimondas Matulevičius.

Išgarsėjo per R.Smailytės skandalą

A.Žymančius išgarsėjo prieš dešimtmetį, kai Lietuvos Valstybės saugumo departamentas paskelbė garsiąją pažymą dėl grėsmės nacionaliniams šalies saugumui.

„Scanpix“ nuotr./R.Smailytė
„Scanpix“ nuotr./R.Smailytė

Po jos kilo tuo metu šalies prezidento pareigas ėjusio buvusio partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko R.Pakso nušalinimo išdavus priesaiką valstybei skandalas.

Buvo nustatyta, kad tuomečio Lazdijų pasienio rinktinės vado Albino Žymančiaus vairuotojai, R.Pakso ir kitų aukštų „tvarkiečių“ prašymu be eilės per valstybės praleisdavo mašinas, kuriomis į Lenkiją vykdavo su R.Paksu sieta odontologė Renata Smailytė bei Rusijos mafijos atstovų draugės.

R.Smailytę į užsienį vežė net A.Žymančiaus tarnybinis vairuotojas, o saugumiečiams ir Specialiųjų tyrimų tarnybos operatyvininkams nustačiusVilmos Danauskienės nuotr./Partiją „Tvarka ir teisingumas“ paliko visas Lazdijų skyrius su pirmininke L.Stankevičiene priešakyje

Vilmos Danauskienės nuotr./Partiją „Tvarka ir teisingumas“ paliko visas Lazdijų skyrius su pirmininke L.Stankevičiene priešakyje

šį faktą, A.Žymančiaus nurodymu buvo klastojami rinktinės dokumentai, siekiant paslėpti, kad vairuotojas važiavo darbo metu – suklastojant darbo grafiką, esą tą dieną jis nedirbo.

Pasijuto įžeisti

Antradienį vykusiame visuotiniame partijos „Tvarka ir teisingumas“ Lazdijų skyriaus narių susirinkime dalyvavę partijos apskrities ir savivaldybių koordinatoriai Marius Juškevičius ir Vincas Plekaitis bergždžiai bandė raminti įsižeidusių partiečių aistras.

Jei partijai Albinas Žymančius ar Jonas Matulevičius yra svarbesni nei visas skyrius, tai tada nereikia ir mūsų.

„Jei partijai A.Žymančius ar J.Matulevičius yra svarbesni nei visas skyrius, tada nereikia ir mūsų. Čia yra A.Žymančiaus dalyvavimo rinkimuose kainą – prarastas partijos Lazdijų skyrius. Sugriautas. Į mus partijos vadai paprasčiausiai nusišluostė kojas“, - vienas per kitą nuoskaudas liejo Lazdijų „tvarkiečiai“.

Aiškina nieko nepažeidę

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ Lazdijų skyriaus kandidatu į Lazdijų rajono merus iškeltas naujojo „tvarkiečių“ sąrašo kandidatas J.Matulevičius sako, kad jis su A.Žymančiumi nieko nepažeidė. Anot jo, skyriaus pirmininkė L.Stankevičienė nevykdė partijos prezidiumo sprendimo įrašyti A.Žymančių pirmoje rinkimų sąrašo vietoje, o jį patį – trečioje. Jo sūnui Raimondui Matulevičiui turėjo būti atiduota dešimta vieta sąraše.

Būtent šias vietas jiems pavyko išsiderėti, nuvykus į partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumo posėdį. Kartu su jais dalyvavo ir prieš penkerius metus šią partiją palikęs bankrutavęs verslininkas, buvęs Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys Donatas Urbanskas.

Pastarasis teisėsaugininkų laikomas garsiausio Lietuvos kontrabandininko, šiuo metu teisiamo buvusio policininko Viliaus Karaliaus vietininku Lazdijų rajone. Jo vardu buvo registruojamas ne vienas V.Karaliaus  įsigytas nekilnojamasis turtas.

58-erių R.Paksas ir iš Telšių kilęs jo bendraamžis A.Žymančius, šaltinių žiniomis – buvę bendramoksliai.

Turimais duomenimis, L.Stankevičienei delsiant A.Žymančių ir J.Matulevičių įrašyti rinkimų sąrašo viršūnėje, pastarieji kreipėsi į A.Žymančiaus bičiulį K.Komskį ir patį R.Paksą.

58-erių R.Paksas ir iš Telšių kilęs jo bendraamžis A.Žymančius – buvę bendramoksliai.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingasis sekretorius, aplinkos viceministro pareigų netekęs per vadinamąjį  „viceministrų korupcijos“ skandalą Almantas Petkus Albiną Žymančių 15min.lt žurnalistei įvardijo kaip ilgametį partijos dvasinį rėmėją.

Naujajame, A.Žymančiaus rinkimų sąraše – buvę jo pavaldiniai VSAT Lazdijų rinktinėje ar jų žmonos virėjos ir namų šeimininkės, kurios nieko bendro su politika iki šiol neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius