-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 29

Partija „Tvarka ir teisingumas“ rinks naują vadovybę

Maždaug 300 parlamentinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ kongreso delegatų šeštadienį Klaipėdoje rinks naują partijos vadovybę dvejiems metams.  
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dabartinio „tvarkiečių“ lyderio parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio kadencija baigsis gruodžio pradžioje.

Jis jau anksčiau yra paskelbęs, kad sieks perrinkimo partijos pirmininko rinkimuose.

Kaip BNS sakė partijos sekretoriato vadovas Almantas Petkus, R.Žemaitaitis kol kas yra vienintelis partijos narys pranešęs apie savo ketinimus siekti antros kadencijos.

„Jis vienintelis kandidatas, kuris viešai aiškiai paskelbęs yra, kad kandidatuos, bet mūsų įstatai leidžia kelti savo kandidatūras ar siūlyti kitus tik kongreso metu, todėl gali būti pasiūlymų“, – sakė A.Petkus.

Kandidatuoti į pirmininkus svarsto ir buvęs lyderis, per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintas europarlamentaras Rolandas Paksas. Jis teigė savo sprendimą dėl kandidatavimo paskelbsiąs šeštadienį.

R. Žemaitaitis BNS tikino, kad išrinkto partijos vadovo lauks sunkus darbas.

„Daug darbo bus, žiauriai. Šitiek rinkimų. Partijos skyrių stiprinimas, nes komitetai bando tiestis, reikia įtikinti žmones, kad tik per partijas gali valstybės valdyme dalyvauti. Plius partijai iškelta byla dėl buvusio partijos pirmininko ir jo aplinkos žmonių. Didelis smūgis partijai suduotas. Reputacine prasme partiją reikia atkelti“, – teigė parlamentaras.

„Tvarkiečiai“ kongrese taip pat rinks partijos pirmininko pavaduotojus, bus patvirtinta nauja valdyba ir Drausmės bei Kontrolės komisijų sudėtys. Kongresas, be to, įgalios partijos tarybą patvirtinti kandidatų į Europos Parlamentą ir prezidentus sąrašą.

Partijos taryba prieš kongresą pasitvirtins tvarką, kaip bus keliami kandidatai į 2019 metais vyksiančius savivaldybių tarybų ir merų rinkimus.

A.Petkaus teigimu, partija dabar turi apie 12 tūkst. narių. Opozicijoje buvusi partija „Tvarka ir teisingumas“ neseniai pasirašė bendradarbiavimo sutartį su valdančiąja „valstiečių“ ir socialdarbiečių koalicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius