Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 06

Partijų lyderiai pasisako prieš prezidentės veto dėl Darbo kodekso

Antradienį menų fabrike „Loftas“ vykusiuose rinkimų debatuose politinių partijų lyderiai prasitarė, kaip jų bendrapartiečiai šeštadienį balsuos dėl prezidentės Dalios Grybauskaitės vetuoto naujojo Darbo kodekso. Politikų teigimu, dauguma didžiųjų Seimo frakcijų yra pasiryžusios atmesti šalies vadovės veto.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu susirinks 71 balsas ir bus galima atmesti prezidentės veto ir palikti įstatymą tokį, kokį priėmė Seimas, mes pasisakysime už. Jeigu 71 balso nebus ir atmesti prezidentės veto nebus galima, mes pasisakysime už senąjį Darbo kodeksą, nes su prezidentės pataisomis, mūsų nuomone, bus blogiau nei dabar“, – teigė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Tokią pačią nuomonę išsakė ir „tvarkietis“ Gediminas Onaitis, ir socialdemokratas Marius Skarupskas, ir Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas.

„Šita šiukšlių krūva [birželį Seimo priimtas Darbo kodeksas – aut. past.] visgi yra geresnė nei sovietinis Darbo kodeksas. Ir jeigu mes priimsime prezidentės veto, pritarsime jai, tai reiškia, atmesime priimtąjį ir liks sovietinis. Liberalai balsuos už prezidentės veto atmetimą“, – sakė E.Gentvilas.

Priešingą poziciją išsakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo lyderis Saulius Skvernelis: „Mūsų trys nariai balsuos už pataisas su prezidentės veto.“

Konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis buvo vienintelis, kuris nedavė aiškaus atsakymo, tačiau nevengė kritikos valdančiajai daugumai.

„Šitie valdantieji padarė viską, kad Darbo kodeksas būtų kuo blogesnis ir dabar atsitraukė nuo jo iš viso. Tai esate šaunuoliai [...]. Laukėme, kol būtų padarytas, o dabar turime visišką šiukšlių krūvą. Pasiimkite šitą medalį sau“, – žodžių netaupė G.Landsbergis.

Šeštadienį balsuoti prieš prezidentės veto naujajam Darbo kodeksui ketina ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Pagal Seimo statutą, spręsdami dėl vetuoto įstatymo parlamentarai pirmiausia balsuoja, ar priimti visą įstatymą be pakeitimų, ar laikyti jį nepriimtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius