Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 13

Partijų reitinge – smūgiai konservatoriams ir socialdemokratams

Partijų reitingo pirmojoje vietoje išlieka socialdemokratai, toliau jame – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, rodo antradienį paskelbta „Delfi“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Andrius Vyšniauskas
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Andrius Vyšniauskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Į klausimą, už kurią partiją balsuotų, 14,5 proc. respondentų gegužę palaikė socialdemokratus (balandį – 17 proc.), TS-LKD palaikė 9,2 proc. (balandį 12 proc.), o „valstiečius“ – 8,8 proc. (balandį 9,9 proc.) respondentų.

Toliau reitinge – Liberalų sąjūdis su 6,8 proc. (balandį – 7,1 proc.), Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su 6,6 proc. (7,3 proc.).

Į klausimą, kuris politikas ar visuomenės veikėjas geriausiai tiktų užimti ministro pirmininko pareigas, 8,9 proc. respondentų teigė, kad dabartinė premjerė Ingrida Šimonytė. Lyginant su balandžiu taip manančių buvo 3 procentiniais punktais mažiau.

Antroje vietoje – socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė su 8,8 proc. (balandį – 9,8 proc.), trečioje – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis su 6,9 proc. (balandį – 7,5 proc.).

Paklausti, kaip vertina Vyriausybę, jog teigiamai ar greičiau teigiamai atsakė 23,4 proc. apklaustųjų (balandį – 32,3 proc.). Greičiau neigiamai ir neigiamai dabartinio Ministrų kabineto veiklą gegužę vertino 69,8 proc. (balandį – 62,5 proc.). Nežinančių arba į klausimą neatsakiusių buvo 6,8 proc. (balandį – 5,2 proc.).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ 2023 metų gegužės 19–26 dienomis apklausė 1009 respondentus, kuriems buvo nuo 18 iki 75 metų. Taikytas kombinuotas apklausos metodas: 50 proc. telefoninės apklausos būdu, 50 proc. internetu.

Tyrimo rezultatų paklaida siekia 3,1 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius