Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 17 /17:44

Bauda gali išaugti triskart: pas žmones atklydęs stumbriukas buvo politiko nušautos stumbrės jauniklis

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika pirmadienį 15min patvirtino, kad, pirminiais duomenimis, pas žmones atklydęs ir praėjusią savaitę nugaišęs jaunas stumbriukas buvo politiko Jono Slapšinsko per medžioklę nušautos stumbrės vaikas. Tai reiškia, kad politikas turės sumokėti ne 12 tūkst., o 36 tūkst. eurų siekiančią baudą.
Stumbriukas
Stumbriukas / Pašilių stumbryno nuotr.

Pasak K.Mažeikos, galutiniai tyrimo rezultatai bus patvirtinti antradienį. Tyrimą atliko Vytauto Didžiojo universitetas.

Sausio pabaigoje urėdija pranešė, kad pasimetęs ir vienišas jauniklis atklydo į vieną iš Panevėžio rajone Iciūnų kaime esančių vienkiemių.

Pamatęs stumbriuką, vietos gyventojas apie tai informavo Panevėžio urėdijos atstovus, kurie jauniklį pristatė į stumbryną.

Penktadienį buvo pranešta, kad stumbriukas nugaišo.

AFP/„Scanpix“ ir utenosvalstieciai.wordpress.com nuotr./Jonas Slapšinskas prisipažino nušovęs stumbrę ir aiškino sumaišęs ją su šernu.
AFP/„Scanpix“ ir utenosvalstieciai.wordpress.com nuotr./Jonas Slapšinskas prisipažino nušovęs stumbrę ir aiškino sumaišęs ją su šernu.

„Kadangi stumbrai savo jauniklius akylai saugo net iki dvejų metų, vos dviejų mėnesiui stumbriukui, likusiam vienam be mamos, adaptuotis ir išgyventi labai sudėtinga“, – pranešime teigė Panevėžio regioninio padalinio vadovas Giedrius Bronušas.

Pasak jo, stumbriukas jau kurį laiką jautėsi prastai, vengė maisto, atrodė vangus.

Stumbro patelė sumedžiota sausio antrą dieną Valstybinių miškų urėdijai priklausančiame Krekenavos-Naujamiesčio profesionalios medžioklės ploto vienete varyminės medžioklės metu.

Saugomą gyvūną – stumbrę nušovęs J.Slapšinskas 15min teigė, kad taip įvyko netyčia – jis šovė į šerną, o stumbrė bėgo su šernų banda.

15min rašė, kad Aplinkos apsaugos departamentas kreipėsi į teisėsaugą dėl aplinkosaugininkų veiksmų. Į įvykio vietą tuomet atvykęs Panevėžio Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Alfredas Breivė 15min pasakojo apskaičiavęs 12 tūkst. eurų dydžio žalą gamtai, nes nebuvo įrodymų, kad stumbrė buvo žindanti.

Jis teigė, kad padidinti žalos gamtai dydį galima tik gavus įrodymų.

K.Mažeika 15min pirmadienį sakė, kad gavus patvirtinimą, jog jauniklis buvo nušautos stumbrės, žala gamtai tikrai išaugs.

BNS pirmadienį pranešė, kad šioje medžioklėje dalyvavo įtakingi politikos ir verslo atstovai, tokie kaip Seimo narys „socialdarbietis“ Rimantas Sinkevičius, buvęs europarlamentaras socialdemokratas Zigmantas Balčytis, buvęs Seimo narys kooperatyvo „Agroaves group“ vadovas Jonas Jagminas, įmonės „Grigeo“ didžiausias akcininkas Gintautas Pangonis, „Biovelos“ bendraturtis Virginijus Kantauskas, advokatų kontoros „Ellex Valiūnas“ įkūrėjas Rolandas Valiūnas, kelių tiesimo įmonės „Fegda“ vienas akcininkų Arvydas Gribulis ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius