Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 31

Pasaulio lietuvių bendruomenė pritaria valdančiųjų siūlymui dėl referendumo kartelės

Pasaulio lietuvių bendruomenė pritaria valdančiųjų iniciatyvai nuleisti kartelę referendumui dėl dvigubos pilietybės. Bendrijos pirmininkė Dalia Henkė sako, kad be įstatymo pataisų referendume sunku tikėtis sėkmės.
Pasas
Pasas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikėtina, kad Lietuvos Respublikos Seimas paskelbs referendumą, sprendimas bus priimamas Lietuvoje. Norint įvykdyti Konstitucijos straipsnio pakeitimą, reikia surinkti 1 milijoną 300 Lietuvos piliečių balsų. Užsienyje gyvenančių bei turinčių balsavimo teisę LR piliečių yra tik 300 tūkstančių, todėl daugiau negu 1 milijono balsų „Už“ reikės Lietuvoje ir nepakeitus referendumo kartelės nematome galimybės referendumui įvykti“, – pranešime spaudai cituojama Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke.

Seimas ketvirtadienį pradeda svarstyti siūlymą palengvinti referendumo dėl pilietybės sąlygas. Valdantieji yra registravę pataisą, kad Konstitucijos straipsniui dėl pilietybės pakeisti užtektų daugiau kaip pusės dalyvavusių, bet ne mažiau nei trečdalio visų rinkėjų balsų pritarimo. Šiuo metu visam Konstitucijos pirmajam skirsniui taikoma griežtesnė tvarka, t.y. jo pakeitimams priimti reikėtų, kad už tai balsuotų daugiau kaip pusė visų balso teisę turinčių piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius