Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 22

Pasieniečiai sulaikė du ukrainiečius, kurie pasitiko migrantus pasienyje ir juos gabeno

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Šalčininkų ir Vilkaviškio rajonuose sulaikė du Ukrainos piliečius, įtariamus migrantų gabenimu. Vienas ukrainietis sulaikytas pasienyje, kai atvažiavo pasitikti ką tik iš Baltarusijos atėjusių migrantų, o dar septyni migrantai ir vairuotojas sulaikyti viename automobilyje.
Nelegalių migrantų grupė įstrigusi tarp Baltarusijos ir Lietuvos valstybinių sienų
Nelegalių migrantų grupė įstrigusi tarp Baltarusijos ir Lietuvos valstybinių sienų / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak VSAT atstovo Giedriaus Mišučio, vienas ukrainietis pateko į pasalą Šalčininkų rajone, kai atvyko pasitikti sieną kertančių migrantų. Tuo metu septyni Sirijos ir Libano piliečiais prisistatę užsieniečiai jau buvo sulaikyti pasieniečių, tad gabenimo planas neišdegė.

Iš Baltarusijos atėję migrantai į Lietuvą įleisti nebuvo, vėliau tą pačią dieną pasieniečiai juos apgręžė, o automobiliu „Toyota Prius“ su Lenkijos numeriais atvykusiam ukrainiečiui naktį teko praleisti areštinėje.

Tą pačią savaitgalio parą Vilkaviškio rajone sulaikytas ir dar vienas ukrainietis. Šis vyras taip pat lenkiškais numeriais pažymėtu automobiliu „Dacia Lodgy“ gabeno septynis Irako piliečius.

Neteisėtai į Lietuvą patekę migrantai šiuo metu yra laikinai sulaikyti VSAT padaliniuose. Pareigūnai aiškinasi jų atvykimo kelius.

„Bent jau ryte nebuvo nustatyta, kaip jie galėjo patekti į Lietuvą“, – pirmadienį 15min sakė G.Mišutis.

Anot jo, migrantai nebuvo pasišalinę iš Lietuvoje esančių apgyvendinimo vietų, tad į valstybę pateko nelegaliai kirtę sieną.

Migrantus gabenęs ukrainietis taip pat uždarytas į areštinę. Tiek jo, tiek migrantus gabenti ketinusio tautiečio atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną.

Nuo sekmadienio vidurnakčio iki pirmadienio pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 70 migrantų. Dėl humanitarinių priežasčių į šalį įleisti du užsieniečiai.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio apgręžta daugiau nei 7,3 tūkst. žmonių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius