Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 22

Pasieniečių sraigtasparniu iš Šiaulių į Vilnių atskraidinta donoro širdis

Ketvirtadienį paryčiais pasieniečių sraigtasparnis iš Šiaulių į Vilnių per 45 minutes atskraidino donoro širdį transplantacijos operacijai.
„Eurocopter 145“ sraigtasparnis
„Eurocopter 145“ sraigtasparnis / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) žiniasklaidai išplatintame pranešime rašo, kad Aviacijos valdyboje trečiadienį vakare buvo gautas Nacionalinio transplantacijos biuro pranešimas apie poreikį panaudoti pasieniečių sraigtasparnį donoro organams gabenti.

Suderinus reikiamas detales ir planuojamos organų persodinimo operacijos laiką, orlaivis „Eurocopter 145“ iš pasieniečių bazės Trakų rajono Paluknio kaime pakilo ketvirtadienį apie 1 val. 30 min.

Šiauliuose pasieniečiai nusileido prie Respublikinės ligoninės esančiame stadione. Pilotams teko palaukti, kol po atliktos operacijos į VSAT orlaivį atskubėjo donoro širdimi nešina 6 medikų brigada su savo įranga.

„Eurocopter 145“ iš Šiaulių pakilo maždaug 3 val. 55 min. Po 45 minučių pasieniečių orlaivis jau tūpė Vilniuje, prie Santaros klinikų esančiame transporto žiede. Iš sraigtasparnio išlipę medikai, nešini ypatingu kroviniu, nuskubėjo į persodinimo operaciją.

5 val. ryto pasieniečiai jau leidosi savo bazėje Paluknyje.

VSAT ir Nacionalinis transplantacijos biuras turi sutartį, pagal kurią transplantacijai reikalingi organai skraidinami pasieniečių sraigtasparniais „Eurocopter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius