Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 02

Pasieniečių vadą S.Skvernelis apdovanojo vardiniu ginklu

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadui Renatui Požėlai premjeras Saulius Skvernelis už nuopelnus užtikrinant asmens, visuomenės ir valstybės saugumą skyrė apdovanojimą – amerikietišką pistoletą „Sig sauer P320 Compact“.
Renatas Požėla
Renatas Požėla / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jis apdovanotas už reformas ir pokyčius tarnyboje, už jų sklandų įgyvendinimą, nuopelnus užtikrinant visuomenės ir valstybės saugumą. Ginklas yra simbolinė atminimo dovana, kuria apdovanotas generolas“, – BNS atsiųstame komentare teigia S.Skvernelis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Anot Lietuvos ginklų fondo informacijos, tokio pistoleto kaina yra 823 eurai.

Kaip BNS sakė R.Požėla, ant devinto kalibro pistoleto išgraviruotas jo vardas ir pavardė, taip pat jis teigė, kad gauta dovana – įvertinimas visai tarnybai, o ne jam asmeniškai.

„Tikrai nesitikėjau, kad tokią dovaną gausiu. Aš tai vertinu kaip įvertinimą ne manęs, o visos tarnybos dėl tų darbų, kurie padaryti, kurie planuojami“, – sakė pasieniečių vadas.

Jis teigė, kad tai pirmas asmeninis jo ginklas, iki šiol jis turėjo tik dujinį pistoletą, todėl prireikė įsigyti ir leidimą ginklui laikyti, ir seifą.

„Daug dabar papildomo galvos skausmo atsiranda, nes reikia įsigyti seifą, reikės preciziškai laikytis visų nustatytų tvarkų. Anksčiau turėjau tik dujinį ginklą. Aš dabar sumokėjau 14 eurų už leidimą, o šiuo metu ginklą laikau budinčioje dalyje, kur yra saugu, nes kol kas seifo neturiu, bet artimiausiu metu reikės jo ieškoti“, – teigė R.Požėla.

„Reikės važiuoti įsigyti šovinių ir vykti į mūsų šaudyklą kada nors jį išbandyti“, – pridūrė generolas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Renatas Požėla
Luko Balandžio / 15min nuotr./Renatas Požėla

Pasieniečių vadas teigė, kad tai – pirmoji dovana iš premjero S.Skvernelio, taip pat pridūrė, kad iš tuometinio premjero Algirdo Butkevičiaus jis buvo apdovanotas aukštesniu laipsniu anksčiau laiko.

2015 metais R.Požėlai suteiktas vidaus tarnybos generolo laipsnis. Nuo tų pačių metų kovo jis vadovauja pasieniečiams. Prieš tai jis ketverius metus buvo policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

Tarnybą vidaus reikalų sistemoje R.Požėla pradėjo 1993 metų rugpjūčio 1 dieną Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos patrulinės tarnybos mobiliosios kuopos policininku.

2005 metais jis buvo paskirtas Lietuvos policijos eskortavimo rinktinės Tarnybos organizavimo skyriaus viršininku, 2008 metais – Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininko pavaduotoju.

Nuo tų pačių metų rugsėjo R.Požėla ėjo Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininko pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius