-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 04

Pasienyje – nė vieno mėginimo patekti į Lietuvą, Latvijoje srautas vis dar išaugęs

Pirmadienį pasieniečiai nefiksavo nė vieno atvejo, kad iš Baltarusijos į Lietuvą neleistinose vietose būtų bandę patekti migrantai. Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių pirmadienį nebuvo. Kol Lietuvos pasienyje darosi vis ramiau, Latvijoje jau ketvirtą savaitę padaugėję bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos pusės.
Fizinio barjero pasienyje su Baltarusija statyba
Fizinio barjero pasienyje su Baltarusija statyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8109 (vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenys). Anot VSAT, tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Nė vieno bandymo patekti į Lietuvą nebuvo ir sekmadienį bei ketvirtadienį. Šeštadienį VSAT apgręžė 3 neteisėtus migrantus, penktadienį – 7, trečiadienį – 18, antradienį – 14.

Latvijoje jau ketvirtą savaitę yra padaugėję bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos. Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Pirmadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 55 migrantus. Tiesa, sekmadienį šis skaičius buvo kiek mažesnis nei ankstesnėmis dienomis – 36. Šeštadienį neįleista 80 užsieniečių, penktadienį – 85.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius