-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 14

Pasipiktinimas Kauno rajone: 2 mėnesius neišvežė šiukšlių, nes neįveikė kalno

Kauno rajono Bernatonių kaimo „Upytės“ sodų bendrijos gyventojai du mėnesius nesulaukė šiukšliavežės. Susikaupę kalnai šiukšlių ne tik badė akis, bet ir ėmė skleisti dvoką. Šiukšlių išvežimo paslaugą teikianti „Ekonovus“ įmonė pasiaiškino, kad šiukšliavežės neįvažiavo į slidų kalną. Gyventojai dėl tokio pasiteisinimo tik gūžčioja iš nuostabos pečiais.
Atliekos „Upytės“ sodų bendrijoje Kauno rajone
Atliekos „Upytės“ sodų bendrijoje Kauno rajone / Skaitytojos nuotr.

„Turime problemų su nevežamomis šiukšlėmis. Vaizdas kraupus. Niekada iki tol žiemą nebūdavo tokių problemų. Veždavo bent kartą ar du į mėnesį. Taip, pas mus soduose yra status kalnas, bet visi važiuoja ir pravažiuoja, užkylame mes, o jei slidu – pabarsto kelią. Jis yra valomas traktoriumi. Pradeda jau kvapas sklisti, bakterijos. Gyventojų daug, mokame mokesčius už šiukšlių išvežimą, ir štai. Ar pagaliau atvažiavę išvežti jie paims tas atliekas nuo žemės, juk neprivalo?“, – klausė į 15min besikreipusi Upytės sodų bendrijos gyventoja Raimonda.

Pasak jos, šiukšliavežė prie konteinerių nepasirodė nuo pernai metų gruodžio 15 d.

Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė 15min tvirtino, kad šiukšlės „Upytės“ sodų bendrijoje bus išvežtos dar tą pačią dieną (vasario 13-ąją – aut. past.), tai jai pažadėjo įmonės „Ekonovus“ vadovai.

„Situacija su "Ekonovus" yra problemiška. „Upytės“ sodų bendrijoje yra stati nuokalnė ir kai labai snigo, ten buvo slidu. Tačiau seniūnijos siųsti darbuotojai bei vietos gyventojai valo ir barsto smėliu ten esantį kelią. Tai tenka daryti rankomis, nes barstytuvai negali privažiuoti. "Ekonovus" šiukšlių mašinos, esant ledui, irgi nevažiuoja, vairuotojai teisinasi, kad jų mašinos sveria daugiau kaip 20 tonų, todėl nepajėgia pakilti į statų šlaitą“, – komentavo D.Bulotienė.

Tačiau ar paslaugų tiekėjai negali įsigyti keleto mažesnių šiukšlių vežimo mašinų? Juk gyventojai moka už šiukšlių išvežimą, nesvarbu, lyja ar sninga, nepriklausomai ir nuo to, koks tas kelias, vedantis link jų atliekų konteinerių.

UAB „Ekonovus“ logistikos vadovė Renata Monkelytė paslaugos užsakovei – Kauno rajono savivaldybei, teisinosi, kad minėtoji sodų bendrija nebuvo aptarnauta dėl blogų kelio sąlygų, nes ten yra kalnas ir vairuotojas važiuodamas nuslydo nuo kelio į griovį. Kad galėtų ištraukti įmonės transporto priemonę, buvo net samdomas specialus transportas.

„Šiandien važiuojam į sodų bendriją „Upytė“ ir jeigu tik bus įmanoma vairuotojui nuvažiuoti, jis būtinai viską su pagalbiniu darbuotojų sutvarkys. Jeigu kils kažkokių nesklandumų, būtinai jus ir seniūniją informuosime“, – vasario 13-ąją Kauno rajono savivaldybės atstovams teigė „Ekonovus“ atstovė.

Skaitytojos nuotr./Kelias į „Upytės“ sodų bendriją
Skaitytojos nuotr./Kelias į „Upytės“ sodų bendriją

Dar tą pačią dieną su 15min susisiekė „Upytės“ sodų bendrijos gyventoja Raimonda, patikinusi, kad ką tik atliekos buvo išvežtos.

„Nei jie važiavo, nei tikrino tiek laiko to kalno. Sureagavo tik po šio viešo skundo. Juk mes, gyventojai, važinėjame kasdien, žinome, kokia ta įkalnė“, – stebėjosi Raimonda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius