-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 20

Pasirašyti už S.Skvernelį LVŽS pakvietė į neįrengtą štabą, kuriame šeimininkauja jo padėjėjas Seime

Antradienį prasidėjęs pretendentų į prezidentus parašų rinkimas premjero Sauliaus Skvernelio ir jį kandidatu iškėlusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nepradžiugino – internetu S.Skvernelis iš visų kandidatų kol kas surinko mažiausiai parašų. Todėl LVŽS feisbuke pakvietė vilniečius ranka pasirašyti S.Skvernelio rinkimų štabe. Tačiau jį 15min trečiadienį rado beveik tuščią – biure darbavosi tik S.Skvernelio padėjėjas Seime, kuris patikino, kad yra išėjęs nemokamų atostogų.
Sauliaus Skvernelio rinkimų štabas
Sauliaus Skvernelio padėjėjas Seime politiko rinkimų štabe / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienį kviesdama palaikyti S.Skvernelį LVŽS partija savo puslapyje „Facebook“ paskelbė, kad norintieji gali pasirašyti į prezidentus kandidatuojančio premjero rinkimų štabe.

„Jei nepavyksta pasirašyti el. būdu, tačiau gyvenate Vilniuje ir palaikote Saulių Skvernelį, galite pasirašyti kandidato į prezidentus štabe, adresu Gedimino pr. 21/A. Vienuolio 2, 1 aukštas“, – rašė LVŽS.

Trečiadienio rytą 15min nuvyko nurodytu adresu, tačiau surasti patį štabą buvo užduotis ne iš lengvųjų, mat ant nurodyto pastato nėra jokių nuorodų.

Jame yra įsikūrusios kelios įmonės.

Kadangi prie domofono jokių užuominų apie S.Skvernelio štabą nėra, spaudžiame pirmą pasirinktą mygtuką. Atsiliepusi moteris išklauso, ko ieškome, patikina abejojanti, jog čia įsikūręs premjero štabas, tačiau į vidų įleidžia.

Užėjus vidun tenka klibinti rankenas, nes ant durų taip pat nieko neparašyta, nėra ir kandidato nuotraukos.

Galiausiai S.Skvernelio rinkimų štabą randame, tačiau jis – dar tik pradedamas įrenginėti: stovi apytuščiai stalai, stovi kelios dėžės, daiktų nedaug, nematyti jokios kandidato atributikos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sauliaus Skvernelio rinkimų štabas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sauliaus Skvernelio rinkimų štabas

15min štabo patalpose pasitiko vienintelis žmogus – S.Skvernelio padėjėjas Seime Henrikas Grigutis.

S.Skvernelis yra pažadėjęs kandidatuodamas nesinaudoti valstybės resursais. H.Grigutis 15min trečiadienį patikino, kad premjerui talkina ne kaip padėjėjas.

„Aš esu nemokamose atostogose nuo pirmadienio“, – teigė jis.

Anot H.Grigučio, nemokamų atostogų jis yra išėjęs maksimaliam įstatymų leidžiamam terminui – trims mėnesiams, o vietoje jo S.Skverneliui Seime talkina kita padėjėja.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius 15min šią informaciją patvirtino, tačiau H.Grigutis šiek tiek Seime vis tiek dirba.

Anot skyriaus vedėjo Artūro Zeleniako, H.Grigučiui nemokamos atostogos viename etate suteiktos nuo vasario 18 dienos iki gegužės 17 dienos, bet jis dirba ne vienu, o 1,5 etato krūviu.

H.Grigutis 15min sakė, kad S.Skvernelio rinkimų štabo atidarymas dar laukia.

Anot jo, kandidato komandos griaučiai jau yra, tačiau visiškai ji dar nėra suformuota.

Paklaustas apie galimybę pasirašyti už S.Skvernelį štabe, H.Grigutis pirma pasiūlė pasirašyti internetu, o vėliau patikino, kad popieriniai parašų rinkimo lapai štabe jau yra.

Arčiausiai tikslo – G.Nausėda

Žmonės už S.Skvernelį ir trečiadienį internetu pasirašinėjo ganėtinai vangiai – popiet „Rinkėjo puslapyje“ pasirašiusiųjų skaičius buvo vos perkopęs 2,3 tūkst.

Mažai kam žinomi pretendentai į prezidento postą Kazimieras Juraitis ir Alfonsas Butė trečiadienį į pavakarę buvo surinkę po beveik 2,9 tūkst. parašų.

Arvydas Juozaitis ir Vytenis Andriukaitis – po beveik 5,7 tūkst parašų, Naglis Puteikis – 4,6 tūkst. parašų, Mindaugas Puidokas – 5 tūkst. parašų, Valentinas Mazuronis – 3,6 tūkst. parašų, Petras Auštrevičius – 4,7 tūkst. parašų.

Absoliučia lydere pagal parašus internete išliko konservatorių keliama Ingrida Šimonytė, visus reikiamus 20 tūkst. parašų surinkusi pirmąją parašų rinkimo dieną. Trečiadienį antroje dienos pusėje už ją jau buvo pasirašę beveik 28 tūkst. žmonių.

Gitanas Nausėda trečiadienį taip pat sparčiai yrėsi tikslo link – jis jau surinko 15,4 tūkst. parašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius