Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 26

Paskaitos gresia nuobaudomis

Kauno savivaldybės administracija pasiryžusi bausti darbo metu paskaitas skaičiusius ir atlygį už tai gavusius miesto švietimo valdininkus. Šie savo kaltės nepripažįsta.
Piniginė
Piniginė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Paskaita

Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas, jo pavaduotojos Ona Visockienė bei Tamara Lileikienė, Švietimo ir kultūros įstaigų veiklos analizės skyriaus vedėjo pavaduotoja Ilmantė Bagdonė paskaitų skaitė ir seminarų vedė Kauno pedagogų kvalifikacijos centre.

Administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno sudaryta komisija nustatė, kad šie valdininkai tai darė darbo metu ir už paskaitas bei seminarus gavo autorinį atlyginimą. Kauno švietimo įstaigų vadovams skirti renginiai buvo finansuojami iš miesto biudžeto, tad minėtiems lektoriams negalėjo būti mokami pinigai.

Dažniausiai tai vykdavo ne darbo metu. Prisimenu tik vieną kartą, kai pedagogai negalėjo susirinkti vakare, todėl kursai vyko dieną. Aiškino A.Bagdonas.

Savivaldybės administracijos atstovai įsitikinę, kad švietimo valdininkai supainiojo viešuosius ir privačius interesus, todėl jiems gresia tarnybinės nuobaudos.

Tačiau LŽ kalbintas A.Bagdonas tikino neįžvelgiąs savo, kaip lektoriaus, veikloje neteisėtų veiksmų, už kuriuos jį derėtų bausti.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vadovas tvirtino paskaitas Kauno pedagogų kvalifikacijos centre skaitęs tik epizodiškai. „Dažniausiai tai vykdavo ne darbo metu. Prisimenu tik vieną kartą, kai pedagogai negalėjo susirinkti vakare, todėl kursai vyko dieną“, – aiškino A.Bagdonas.

Jo teigimu, Valstybės tarnybos įstatymas nedraudžia dirbti pagal autorių sutartis laisvu nuo pagrindinių pareigų metu. Tam, anot valdininko, net nereikia gauti darbdavio sutikimo.

Kauno technologijos universitete dėstantis ir magistrantus kuruojantis A.Bagdonas šiai veiklai yra gavęs leidimą. Aukštojo mokslo siekiantiems asmenims paskaitos vyksta ir savaitgaliais, skyriaus vedėjas savivaldybės administracijai apie tai yra pranešęs. „Tie, kurie dirba mano vadovaujamame skyriuje ir skaito paskaitas, turi docentų laipsnius. Savivaldybės administracijai derėtų su tuo skaitytis, nepagrįsti įtarimai dėl neteisėtos veiklos žeidžia“, – skundėsi A.Bagdonas. Anot jo, paskaitas jis skaito kaip privatus lektorius, todėl turi teisę už tai gauti atlygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius