Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 27

Paskirtasis ūkio ministras žada pertvarkyti Turizmo departamentą, skelbti naują vadovo konkursą

Paskirtasis ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sako, kad Turizmo departamentas turėtų būti reorganizuotas į viešąją įstaigą, o dabar paskelbtas departamento vadovo konkursas – nutrauktas. Jo teigimu, departamento teisinės formos pakeitimas leistų pritraukti geresnį vadovą ir sumažinti administracinius kaštus.
Virginijus Sinkevičius
Virginijus Sinkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aš manau, kad Turizmo departamentas turėtų persitvarkyti į viešąją įstaigą. (...) Jei neklystu, jis (trečiasis Turizmo departamento vadovo konkursas) buvo paskelbtas prieš pat išeinant buvusiam ministrui. Man reikia pasižiūrėti, kokioje jis stadijoje, tačiau, manau, kad šiandien konkursą būtų protinga nutraukti“, – po susitikimo su prezidente pirmadienį žurnalistams sakė V.Sinkevičius.

Vėliau jis BNS sakė, kad viešosios įstaigos statusas leistų į Turizmo departamentą pritraukti geresnį vadovą, nes biudžetinių įstaigų atlyginimai – nekonkurencingi.

„Šiandien yra problema dėl vadovo. Jo negalime rasti. Kaip valstybės tarnautojui ten yra labai maža pareiginė alga. Viešoji įstaiga leistų šiek tiek didesnę algą mokėti. Kitas dalykas – viešojoje įstaigoje mažesnė administracinė našta. Trečia – tai leistų nustatyti finansavimą, susijusį su pasiektais rezultatais, kas motyvuotų“, – BNS sakė V.Sinkevičius.

Anot jo, pertvarkant Turizmo departamentą bus žvelgiama į Ūkio ministerijos kontroliuojamą užsienio investicijas Lietuvoje skatinančią viešąją įstaigą „Investuok Lietuvoje“, nes ji gerai atspindi tokios teisinės struktūros privalumus.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja Lina Antanavičienė žurnalistams sakė, kad turizmas iki šiol buvo viena iš labiausiai apleistų ministerijos sričių.

„Prezidentė išskyrė vieną iš labai svarbių sektorių būsimam ministrui – turizmas, kur iki šiol buvo galbūt labiausiai apleista ministerijos sritis. Ją lydėjo nekompetencija ir visam valstybės įvaizdžiui kenkiantys skandalai“, – tvirtino L.Antanavičienė.

Ūkio ministerija naujo departamento vadovo ieško nuo šių metų vasario, kai buvusi vadovė Jurgita Kazlauskienė atsistatydino, paaiškėjus, kad Lietuvą užsieniečiams pristatančios bendrovės tam naudoja ne autorines ir su Lietuva nesusijusias nuotraukas.

Trečiame konkurse norą tapti departamento vadovu pareiškė penki kandidatai. Spalio pabaigoje Ūkio ministerija tvirtino, jog naujasis vadovas bus išrinktas kitų metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius