Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31

Paskutiniai žodžiai: mirties patale S.Jobsas išsižadėjo turto?

Salsvi pasakojimai apie tikrąjį turtą, artimuosius atradusius milijardierius kausto žmonių dėmesį. Vis dėlto istorijos grožis ne toks vaiskus žinant, kad ji – melas.
Prieš 59-erius metus gimė Steve'as Jobsas
Steve'as Jobsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastarosiomis dienomis feisbuke dalijamasi „Apple“ įkūrėjo Steve'o Jobso nuotrauka su prierašu, kuriame esą išrašyti paskutiniai verslininko žodžiai. Įrašu pasidalinta daugiau nei 2 tūkst. kartų, o bendra su juo atliktų veiksmų suma perkopė 5 tūkst.

15min nuotr./Įrašas socialiame tinkle
15min nuotr./Įrašas socialiame tinkle

„Tikiuosi, Jūs supratote, kad tada, kai šalia turite artimą žmogų, tai ir yra tikroji laimė“, – žodžiais pasakojimą apie materialinės gerovės beprasmybę esą baigė S.Jobsas.

Tai nėra tiesa.

Nors S.Jobsas mirė 2011 m., tariami paskutiniai verslininko žodžiai viešojoje erdvėje pasirodė 2015 m. lapkritį. Faktų tikrinimo tinklalapių snopes.com ir truthorfiction.com duomenimis, informacija apie paskutinius „Apple“ įkūrėjo žodžius pasirodė neoficialiuose internetiniuose forumuose, o pati istorija S.Jobso artimųjų patvirtinta nebuvo.

Tiesa ta, kad paskutiniai kovoje su vėžiu kritusio vyro žodžiai nieko bendro su verslu bei materialinės gerovės apmąstymais neturėjo.

Paskutiniai Steve'o žodžiai buvo: o vau, o vau, o vau.

Praėjus trims savaitėms po S.Jobso mirties, verslininko sesuo Mona Simpson aprašė paskutines „Apple“ įkūrėjo akimirkas.

„Prieš pasitraukdamas jis žiūrėjo į seserį Patty, po to ilgai į savo vaikus ir į gyvenimo draugę Laurene, kol jo žvilgsnis pakilo virš jų pečių. Paskutiniai Steve'o žodžiai buvo: o vau, o vau, o vau“, – rašė M.Simpson.

S.Jobsas kartu su Steve'u Wozniaku 1976 m. įkūrė įmonę „Apple Computer Co“. 2007 m. rinkai pateiktas įmonės gaminys „iPhone“ pakeitė mobiliųjų telefonų rinką, pradėdamas išmaniųjų telefonų amžių.

S.Jobsas mirė 2011 m. spalio 5 dieną.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius