-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 11 30

Patarėjas: Prezidentui nekilo abejonių dėl J.Šiugždinienės patirties aukštajame moksle

Prezidentui Gitanui Nausėdai nekilo abejonių dėl kandidatės į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgitos Šiugždinienės patirties aukštojo mokslo srityje, tačiau jis pasigedo konkrečios sporto politikos vizijos, sako prezidento patarėjas Antanas Bubnelis.
Prezidentas susitinka su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene
Prezidentas susitinka su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

„Susitikimo metu prezidentui nekilo abejonių dėl kandidatės patirties aukštojo mokslo srityje, todėl susitikimas prasidėjo ir daugiausiai dėmesio buvo skirta ankstyvajam ir bendrajam ugdymui, apie tai daugiausia laiko buvo kalbėta. Buvo aptarta ir universitetų problematika, skirta daug dėmesio tautinių bendruomenių švietimo klausimams, prezidentui tai labai svarbu“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A.Bubnelis.

Konservatorių partijos į švietimo, mokslo ir sporto ministres siūloma J.Šiugždinienė pirmadienį susitiko su šalies vadovu Gitanu Nausėda.

Pasak patarėjo, taip pat sutapo kandidatės ir prezidento požiūriai į susitarimą dėl švietimo, daug dėmesio susitikimo metu skirta ankstyvajam ir bendrajam ugdymui.

„Sutapo prezidento ir kandidatės į ministro postą požiūriai, kad nacionalinis susitarimas yra galimybė žengti į priekį švietimo srityje ir gerinti rezultatus, taip pat buvo kalbėta apie sportą kaip apie atskirą šios ministerijos kuruojamą sritį, kandidatė pati pripažino, kad šiai sričiai šiuo metu buvo skirta mažiau dėmesio, todėl prezidentas pasigedo kiek labiau sisteminio požiūrio, bet buvo sutarta, kad prie to bus grįžta ateityje“, – sakė A.Bubnelis.

J.Šiugždinienė po susitikimo teigė, kad „nacionalinis susitarimas yra be galo svarbus“, ir dokumentas turi būti priimtas tariantis tiek su politinėmis partijomis, tiek su pačia švietimo bendruomene.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgita Šiugždinienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgita Šiugždinienė

„Aš tikiuosi, kad mums pavyks pasiekti plataus susitarimo su visomis politinėmis jėgomis, aš labai norėčiau ir galvoju, kad šiame procese turėtų aktyviai dalyvauti ir švietimo bendruomenė, diskutuojant patį nacionalinio susitarimo turinį. Tam turėtume skirti pakankamai laiko tiek su švietimo bendruomenė, tiek su politinėmis partijomis“, – kalbėjo kandidatė.

J.Šiugždinienė teigė, kad daugeliu klausimu jos ir prezidento nuomonės sutapo: „Labai džiaugiuosi, kad daugeliu kausimų matome labai panašiai, buvo labai svarbi prezidento pozicija, prezidento nuomonė, aptarėme problematiką ir diskusija buvo tikrai konstruktyvi“.

Klausiamas, ar šalies vadovo ir kandidatės nuomonės kuriais nors klausimais išsiskyrė, prezidento patarėjas sakė, kad „kandidatė neformulavo konkrečios vizijos sporto srityje, tai čia galbūt ta dalis, kur prezidentas tikėtųsi daugiau konkretumo ir pokyčių plano“.

J.Šiugždinienė teigė, kad sporto sričiai kuruoti būtų skiriamas atskiras viceministras, ji taip pat patvirtino burianti savo komandą.

„Apie komandą tikrai galvoju ir turiu konkrečius siūlymus, kalbėjau su daugeliu galimų pretendentų, kuriuos matyčiau tam tikrose pozicijose, tai ir atsakomybė už ankstyvąjį ir bendrąjį ugdymą, aukštąjį mokslą, manyčiau, kad turėtų būti viceministras, kuris kuruotų sporto sritį“, – sakė J.Šiugždinienė.

LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentas susitinka su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene
LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentas susitinka su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene

Prezidentas praėjusią savaitę pradėjo susitikimus su paskirtosios premjerės Ingridos Šimonytės siūlomais kandidatais į ministrus.

Praėjusią savaitę šalies vadovas pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė centro dešiniųjų koalicijos deleguojamą I.Šimonytę ministre pirmininke.

Konservatorių atstovė premjere paskirta po to, kai praėjusį antradienį jos kandidatūrai pritarė Seimas: už ją balsavo 62 Seimo nariai, prieš buvo dešimt, susilaikė 41 parlamentaras.

Seimui pritarus premjero kandidatūrai ir prezidentui jį paskyrus, ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę, pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą.

Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas pritaria jos programai. Prieš pradėdamas eiti pareigas ministras pirmininkas ir ministrai turi prisiekti Seimo posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius