Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 30

Pavasario ženklų vis daugiau – miškuose pražydo žibutės

Sinoptikams žadant, kad pavasaris jau čia pat, gamta rodo pirmuosius atgimimo ženklus – į Lietuvą grįžo ne tik pirmieji gandrai ir varnėnai. Akylesni gamtos mylėtojai jau pastebėjo, kad miškuose pražydo pirmosios žibutės.
Žibutės
Žibutės / Veisiejų regioninio parko nuotr.

Veisiejų regioninis parkas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo pirmosios žibutės nuotrauka. Komentaruose po nuotrauka interneto vartotojai suskubo ne tik džiaugtis jau čia pat esančiu pavasariu ir jį patvirtinančiais bundančios gamtos ženklais, tačiau ir patys dalintis užfiksuotomis žibučių nuotraukomis.

Kaip rašė orai.lt, artimiausiu metu sulauksime daug kritulių, tačiau šventinės pavasario dienos nebus šaltos.

Šeštadienio dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai. Pūs nestiprus rytų, šiaurės rytų vėjas. Dieną sulauksime malonios 4-9, pietrytiniuose rajonuose 10-11 laipsnių šilumos.Sekmadienį, pirmąją Šv. Velykų dieną, vyraus apniukę orai, daug kur su trumpomis pertraukomis kris krituliai, dieną vietomis gausūs, vyraus lietus. Naktį pūs stiprokas rytų vėjas, kuris dieną nusilps ir nuolat keis kryptį. Tamsiuoju paros metu temperatūra svyruos nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos, dieną, nors bus apsiniaukę, oras vis tiek sušils iki 3-8, pietrytiniuose rajonuose 9-10 laipsnių šilumos.

Jūs taip pat užfiksavote pavasario ženklus? Pasidalinkite nuotraukomis su 15min skaitytojais! Savo nuotraukas siųskite 15min@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius