-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 02

„Paveldima“ apygarda: B.Bradauskas išeina, o jo vietą su kita partija bandys užimti sūnus Dainoras

Seimo narys Bronius Bradauskas Seimo rinkimuose spalį nebedalyvaus. Dar nuo pernai jis bandė Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) įtikinti, kad geriausias kandidatas Kaišiadorių-Elektrėnų vienmandatėje apygardoje vietoj jo – sūnus Dainoras Bradauskas, atleistas iš Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo pareigų. Tačiau įtikinti nepavyko. O dabar D.Bradauskas tapo Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) kandidatu į Seimą. Kodėl LSDP nepanoro Bradausko pakeisti Bradausku?
Bronius ir Dainoras Bradauskai
Bronius ir Dainoras Bradauskai / 15min montažas

Apie tai, kad sūnaus D.Bradausko kandidatūrą LSDP skyriams reklamuoja pats Bronius Bradauskas, pernai BNS sakė LSDP Elektrėnų skyriaus pirmininko pavaduotojas Audrius Jurgelevičius.

„Jis atvyko, pradėjo šnekėti, kad čia jo didelis įdirbis šitoje vienmandatėje, kad obuolys nuo obels netoli rieda, kad neturi Dainoras ką veikti ir kad reikia kelti, – BNS sakė A.Jurgelevičius. Pranašumus pradėjo vardinti, kad pinigų čia turi daug. (...) Šitoje vietoje niekas su juo negali pakonkuruoti.“

Pats B.Bradauskas tikina, kad sūnaus savo partijai pernelyg nepiršo ir nenori viešai aiškintis, kodėl LSDP D.Bradauskas neįtiko.

„Taip išėjo. Geriausiai jis pats jums pakomentuos ar nekomentuos. Aš už jį kalbėti atsisakau, nes suaugęs žmogus. Nieko aš neįkalbinėjau partijos. Nenoriu partijos vidinių reikalų skalbtis prieš respubliką“, – nesileido į kalbas, kodėl LSDP jo sūnaus kandidatūros nepasirinko, B.Bradauskas.

Nenoriu partijos vidinių reikalų skalbtis prieš respubliką.

Pasak jo, LSDP greičiausiai iškels sūnui ir konkurentą, nors situaciją jis pavadino „turinčia idiotiškų niuansų“.

„Kai nėra, ką kelti, tai gal Algimantas Radvila eis. Daugiau ten nėra norinčių“, – aiškino B.Bradauskas.

D.Bradauskas nori vienyti socialdemokratų bendruomenę

Pats D.Bradauskas aiškino nematantis didelio skirtumo, kurių socialdemokratų kandidatu tapti.

„Labai paprastai. Lietuvoje socialdemokratų bendruomenė yra viena ir nedaloma. O tai, kad šiandien yra dvi partijos, tai yra laikinas reiškinys. Sakykime, aš pats, kaip žmogus, nepriklausau nei vienai, nei kitai partijai ir aš įstosiu į suvienytą socialdemokratų partiją. Dabar man stoti vienoje ar kitoje pusėje – tai dar labiau skaldyti tą bendruomenę“, – teigė D.Bradauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainoras Bradauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainoras Bradauskas

Visgi savo kandidatūrą jis pirmiau norėjo kelti kaip LSDP, o ne LSDDP atstovas. Kodėl susitarti nepavyko?

„Nekelčiau taip klausimo, kad susitarti nepavyko. Aš paduodu ranką tiek vieniems, tiek kitiems. Man paduoda ranką tiek vieni, tiek kiti, kaip čia pavadinti, pro forma socialdemokratai. Bet yra viena bendruomenė. Tikrai nėra tokio, kad nepavyko susitarti“, – kalbėjo jis.

Aš manau, kad aš pasirinkau teisingą kelią. Ateity tai labiau suvienys socialdemokratų bendruomenę.

Visgi D.Bradauskas pripažino, kad su LSDDP rinkimų kova bus sunkesnė.

„Tiesiog tai iššūkis. Jis daug sunkesnis. Aš mėgstu iššūkius. Aš manau, kad aš pasirinkau teisingą kelią. Ateity tai labiau suvienys socialdemokratų bendruomenę“, – kalbėjo jis.

D.Bradauskas tikino nesitaręs, kad galbūt LSDP jį Seimo rinkimuose paremtų ir nekeltų savo kandidato. Esą konkurencija tik į naudą – iš dviejų socialdemokratų žmonės išrinks geriausią.

G.Paluckas: į politiką nereikia eiti revanšo

Kol kas LSDP kandidato Kaišiadorių-Elektrėnų vienmandatėje apygardoje neturi. Tačiau partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad liko tik formalumai ir kandidatas bus. Kas jis, LSDP vadovas neatskleidžia, bet užsimena, kad tai – ne skyriaus vadovas Algimantas Radvila, o kitas gerbiamas ir žinomas visuomenei žmogus, partijos narys.

„Gal tai ne nacionalinė žvaigždė, bet mums svarbu, kad žmogus būtų komandos žaidėjas, kad būtų aiškios nuostatos. Ten dabar įdomus kraštas, kaip viskas skaldosi, trupa, dėliojasi. Mes pasirinkome tokį komandinį planą, o Dainoras eina su „socialdarbiečiais“ supykęs, kad mes nekeliame“, – aiškino G.Paluckas.

Eiti į politiką iš tokios pozicijos, kad siekiu revanšo, nes esu neteisingai apkaltintas, neišeina.

O kodėl partijai netiko D.Bradausko kandidatūra?

„Priežastis labai paprasta. Aš nuoširdžiai šnekėdamas su juo rekomendavau į politiką neiti iš revanšo pozicijų. Aš suprantu, kad kartais jautiesi neteisingai apkaltintas, neteisingai pasmerktas, išvarytas iš valstybės tarnybos nepadėkojus už 20 metų darbo, bet eiti į politiką iš tokios pozicijos, kad siekiu revanšo, nes esu neteisingai apkaltintas, neišeina“, – kalbėjo G.Paluckas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Anot jo, reikia kitos priežasties, reikia konstruktyvesnių motyvų, bet jam esą susidarė įspūdis, kad revanšas D.Bradauskui – pagrindinis motyvas.

D.Bradauskas iš VMI vadovo posto buvo atleistas 2017 metais, finansų ministrui gavus teisėsaugos informaciją apie slapta įrašytus jo pokalbius su buvusiu verslo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimundu Kurlianskiu. Teisėsauga buvo pradėjusi tyrimą dėl D.Bradausko veiksmų, bet vėliau jį nutraukė, konstatavusi, kad jis nusikaltimo nepadarė.

Tačiau surinkta medžiaga pasiekė ministrą, o ją įvertinęs Vilius Šapoka konstatavo, kad D.Bradauskas diskreditavo valstybės tarnybą, pažemino Mokesčių inspekcijos autoritetą ir sukompromitavo šią instituciją.

Nors D.Bradauskas bandė teismuose įrodyti, kad atleidimas buvo neteisėtas, to padaryti jam nepavyko. Aukščiausiasis Teismas įvertino, kad atleidimas buvo teisėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius