-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 09

Pažintis su Karaliene Bona

Kauniečiai pirmieji Lietuvoje galės išvysti naują istorinį spektaklį: ketvirtadienį ir penktadienį Kauno menininkų namuose debiutuos vienos dalies spektaklis „Bona Sforca“.
Spektaklyje Karalienę Boną įkūnys aktorė O.Dautartaitė.
Spektaklyje Karalienę Boną įkūnys aktorė O.Dautartaitė. / Spektaklio autorių nuotr.
Temos: 1 Padegimas

Režisieriaus Gyčio Padegimo pastatytas vaidinimas pristato vieną iškiliausių Renesanso epochos moterų, kurios likimas paženklintas tragedija – Lietuvos didžiąją kunigaikštienę ir Lenkijos karalienę Boną Sforcą. 1494–1557 metais gyvenusi didikė buvo Lenkijos karaliaus Žygimanto Senojo žmona ir Žygimanto Augusto motina. Istorija mena, kad ši moteris buvo ryžtinga politikė, taip pat mokslo ir kultūros žinovė: domėjosi ir skleidė Renesanso kultūrą. Bona Sforca, dar žinoma kaip karalienė Bona, priešinosi sūnaus vedyboms su Barbora Radvilaite. Kai kurie istoriniai šaltiniai teigia, kad ji prisidėjo prie Barboros mirties.

„Karalienė Bona – tragiško likimo asmenybė. Daug jos biografijos faktų nėra plačiai žinomi. Spektaklyje į juos kreipėme didelį dėmesį“, – sakė naujojo spektaklio kūrėjai. Pagrindinis – Bonos Sforcos – vaidmuo patikėtas talentingai aktorei Olitai Dautartaitei. Ilgametė Kauno valstybinio dramos teatro aktorė šią vasarą nusifilmavo ir lietuviškame seriale „Moterų alėja“. Dar vienas – Ardžento – vaidmuo teko Uršulei Taujanskaitei. Spektaklio muzikos autorius ir kompozitorius – Gintaras Kizevičius, scenografiją kūrė Skaidra Žeižytė, kostiumus – Jūratė Maurušatienė, pjesės autorė – Liucija Armonaitė.

Kaune spektaklis bus rodomas ketvirtadienį ir penktadienį, o gruodžio 15, 17, 18 dienomis jis bus rodomas Vilniuje, Taikomosios dailės muziejuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius